De 5 udfordringer
Klimadysten SPIS & DRIK FOR KLIMAET er fem sjove udfordringer, som skal lære os at tænke i mere bæredygtige baner, når vi laver mad.
Hver udfordring varer i én uge – lige undtagen den store finale, som er ét stort klimavenligt festmåltid, hvor vi sammensætter menuen for dig.
Vi sender dig en mail hver uge med ugens udfordring samt tips, tricks og opskrifter. Dem kan du tage med i din hverdag, når udfordringen er slut, så du og din familie får endnu nemmere ved at leve klimavenligt.
Held og lykke – og tak, fordi du spiser for et bedre klima.
Se også: Om vores klimaarbejde
1. TÆNK GLOBALT, SPIS LOKALT
Sæt kun mad og drikkevarer, der er produceret i Danmark på menuen i denne uge. Gå primært efter lokale fødevarer som dermed ikke er fløjet ind fra den anden side af jorden. I denne uge får vi mange friske råvarer på bordet.
1. TÆNK GLOBALT, SPIS LOKALT
Sæt kun mad og drikkevarer, der er produceret i Danmark på menuen i denne uge. Gå primært efter lokale fødevarer som dermed ikke er fløjet ind fra den anden side af jorden. I denne uge får vi mange friske råvarer på bordet.
2. GRØNNE DAGE
Giv dyrene et par fridage denne uge. Vi forkæler dig med opskrifter, hvor kødet og mejeriprodukterne er skiftet ud med grønt. I denne uge skal vi lave lære vegetariske retter, som viser, at kødet ikke altid skal være måltidets hovedattraktion.
2. GRØNNE DAGE
Giv dyrene et par fridage denne uge. Vi forkæler dig med opskrifter, hvor kødet og mejeriprodukterne er skiftet ud med grønt. I denne uge skal vi lave lære vegetariske retter, som viser, at kødet ikke altid skal være måltidets hovedattraktion.
3. RED RESTERNE
Vi går efter at få madspildet ned mod nulpunktet. I denne uge må du ikke smide mad ud. Vi giver dig tips og tricks til, hvordan du kan reducere madspildet, og vi giver masser af gode ideer til den lækreste restemad.
3. RED RESTERNE
Vi går efter at få madspildet ned mod nulpunktet. I denne uge må du ikke smide mad ud. Vi giver dig tips og tricks til, hvordan du kan reducere madspildet, og vi giver masser af gode ideer til den lækreste restemad.
4. SPIS OG DRIK FOR EN 20’ER
Verdens fattigste klarer sig for mindre end 20 kroner om dagen, og det skal du også prøve denne uge. Heldigvis er det ikke så svært, som det lyder. Vi hjælper dig til skære madbudgettet ind til benet, uden at gå på kompromis med velsmagen og kvaliteten.
4. SPIS OG DRIK FOR EN 20’ER
Verdens fattigste klarer sig for mindre end 20 kroner om dagen, og det skal du også prøve denne uge. Heldigvis er det ikke så svært, som det lyder. Vi hjælper dig til skære madbudgettet ind til benet, uden at gå på kompromis med velsmagen og kvaliteten.
5. FÆLLESSPISNING
I den sidste udfordring skal du fejre dit klimakulinariske eventyr og inspirere til at skabe en klimavenlig fremtid. Inviter dine venner, familiemedlemmer, naboer eller kolleger på en grøn middag, der kombinerer alt det, du har lært i løbet af de seneste fire uger.
5. FESTMÅLTIDET
I den sidste udfordring skal du fejre dit klimakulinariske eventyr og inspirere til at skabe en klimavenlig fremtid. Inviter dine venner, familiemedlemmer, naboer eller kolleger på en grøn middag, der kombinerer alt det, du har lært i løbet af de seneste fire uger.

Vi gør det for verdens fattigste. Vi gør det for vores børn. Vi gør det også for os selv. Det, der er sundt for kloden, er nemlig også sundt for dig.
Alle tilmeldte deltager i lodtrækningen om bæredygtige præmier til en samlet værdi af 20.000 kr.