Tænk globalt – Spis lokalt

At spise lokalt er godt for klimaet , og det er også ekstra lækkert, fordi varerne er friskere. Bare tænk på, hvor godt de første danske kartofler smager. Klimaet betaler regningen, når maden skal på langfart. Fødevaretransport fra fjerne lande udleder nemlig en masse CO2, som er med til at varme jorden op og forårsage tørke og oversvømmelser.

STØT KLIMAKAMPEN!  
Doner i dag
 3.000 HAR ALLEREDE STØTTET!

Opskrifter

To erfarne kokke står bag de lokale opskrifter: Tv-kok og kogebogsforfatter Sebastian Randrup, hvis opskrifter er kendetegnet ved at være enkle, velsmagende og grønne. Madskribent Kirsten Skaarup, også kaldet den grønne frk. Jensen, der er kendt for sine lækre plantebaserede opskrifter.

Oversigt over sæsonens grøntsager

Synes du også, at det kan være svært at finde ud af, hvad der er i sæson? I vores lille oversigt guider vi dig til sæsonens velsmagende grøntsager.

Download oversigt

Planlæg ugen med vores ugeplan

Mangler du lidt ekstra hjælp til planlægningen af ugens menu, så download vores ugeplan, som hjælper med at bevare overblikket over indkøb, madplaner, og hvad du skal gøre af evt. rester.

Download Ugeplanen

Kirsten Skaarups bæredygtige

tips og tricks

En lille svamp med et stort potentiale

I Zimbabwe og Nepal hjælper og uddanner Folkekirkens Nødhjælp lokale kvinder med at dyrke svampe som et middel til at stå på egne ben. Samtidig giver det indbyggerne øget kontrol over deres egen fødevareproduktion. Det kan i sidste ende vende op og ned på de mange fattige bønders liv.

Læs mere om ‘En lille svamp’
Støt vores arbejde

Se hvordan svampene dyrkes i Zimbabwe

“Vores smukke jord lider hårdt under klimaforandringerne og har brug for al den hjælp, den kan få. Vi kan sætte ind på mange planer men særligt ét område, hvor det er nemt at nedsætte sit klimaftryk er at være bevidst om sit valg af mad. Her kan vi hver især gøre en stor forskel i at præge udviklingen i den bæredygtige retning.” 

– Kirsten Skaarup, kogebogsforfatter

Jasmin Gabays Rabarberkage

Rabarber er i sæson, så de skal bruges! Der er jo tusind måder at lave en lækker rabarberkage på! For mig er det lækre syren som er så udtalt. Jeg har valgt denne kage fordi jeg synes at blandingen af den sprøde crumble, den bløde kage og de syrlige rabarber er helt perfekt!

– Jasmin Gabay

Se opskriften

Se denne lækre opskrift og mange flere på Jasmin Gabays blog.

KARTOFLEN ER KLIMAVENLIG

Kartoflen udgør 11% mindre af danskernes aftensmåltid i 2018 sammenlignet med 2015. Det er en skam, da kartoflen er en af de mest klimavenlige og lokale grøntsager, vi kan få fingre i i Danmark. 

Kilde: Concito, Fødevarernes klimaaftyk, 2018

Mød en blogger med fokus på lokale råvarer

Vanløse Blues er drevet af Maria, der er en kreativ grøntsagspassionist. Hendes Instagram og blog er karakteriseret af sund, velsmagende mad, der er nem at lave. De lokale råvarer er i fokus, og bloggen indeholder et opslagsværk, så du kan finde opskrifter til lige de grøntsager, du har i køleskabet. Se udvalget af opskrifter her.

Følg bloggeren
Vi gør det for verdens fattigste. Vi gør det for vores børn. Vi gør det også for os selv. Det, der er sundt for kloden, er nemlig også sundt for dig.

Alle tilmeldte deltager i lodtrækningen om bæredygtige præmier til en samlet værdi af 20.000 kr.