Grønne dage

I denne uge holder vi kødfrie dage. Vi skal lave lækre vegetariske retter, som viser, at kødet ikke behøver at være måltidets hovedattraktion. Kød – især fra køer og lam – har et meget højere klimaaftryk end plantekost. Det koster CO2 at fodre dyrene og gøde markerne, og dyrene udleder også selv en masse ildelugtende tarmgasser.

Se med, når Jasmin Gabay får ugens udfordring.

Opskrifter uge 2

To erfarne kokke står bag denne uges opskrifter: Tv-kok og kogebogsforfatter Sebastian Randrup, hvis opskrifter er kendetegnet ved at være enkle, velsmagende og grønne. Madskribent Kirsten Skaarup, også kaldet den grønne frk. Jensen, der er kendt for sine lækre plantebaserede opskrifter.

DU KAN STADIG NÅ DET!  
Tilmeld dig i dag
  OG VIND UGENS PRÆMIE!

NEDSÆT DIT KLIMAAFRTYK SOM FLEXITAR

En ’flexitar’ er en person, der ofte spiser måltider uden kød. Ved at vælge plantebaseret kost kan du nedsætte dit personlige klimaaftryk med op til 60%. I Danmark er 2,4% vegetarer (heraf er 70% kvinder), mens 32% spiser vegetarisk mindst en dag om ugen.

Kilde: Coop Analyse, Dansk Vegetar Forening og NewScientist.com

Planlæg ugen med vores ugeplan

Mangler du lidt ekstra hjælp til planlægningen af ugens menu, så download vores ugeplan, som hjælper med at bevare overblikket over indkøb, madplaner, og hvad du skal gøre af evt. rester.

Download Ugeplanen

Tjek dit klimaaftryk

Når du vælger plantekost, kan du både få proteiner og være en klimahelt!

Se de forskellige madvarers CO2-aftryk i oversigten her

Download oversigt

Kirsten Skaarups bæredygtige

tips og tricks

PROTEINMANGEL ER EN SKRØNE

Du kan let dække dit proteinbehov fra vegetabilske fødevarer. Både mælkeprodukter, ost og æg er rige på proteiner af god kvalitet. Proteinrige vegetabilske fødevarer er f.eks. bælgfrugter (bønner, linser, kikærter), sojabønner og sojaprodukter (tofu, miso sojapasta), grøntsager, nødder, frø.

Kilde: Sundhed.dk

Jasmin er igang!

Proteinrige afgrøder er en innovativ klimaløsning

Klimaforandringerne rammer bønder i Zimbabwe og Etiopien hårdt. I kampen for at hjælpe bønder på landet introducerer Folkekirkens Nødhjælp de to sydamerikanske afgrøder quinoa og amarant. De kan bedre overleve i det nye klima og er også mere nærende og indbringende end nogle af de typiske afgrøder i landene.

Læs mere om ‘Proteinrige klimaløsninger’
Støt vores arbejde

Jasmin Gabays veganske Pavlova

Der er mange ting man forestiller sig, at man må undvære, hvis kagen skal være vegansk. Men kyskager og marengs er ikke en af dem. De kan nemlig laves med kikærtevand. Derfor skal vi i denne uge lave vegansk pavlova! Jeg elsker pavlova! Det kan laves hele året med lige den frugt som er i sæson. Det er pænt og så smager det syndigt godt!

Se denne lækre opskrift og mange flere på Jasmin Gabays blog.

se opskriften

Sådan gik det med Jasmin

Jasmin fortæller, hvad der har været sjovt og udfordrende i den grønne uge.

QUINOA BLIVER FREMTIDENS SUPERAFGRØDE

Quinoa er en af de afgrøder, der med fordel kan erstatte kød. Planten er nemlig meget næringsrig og er en bedre næringskilde end korn. Blandt andet har quinoa et højt proteinindhold og indeholder alle de essentielle aminosyrer (proteinbyggesten), vi har brug for.

Kilde: Videnskab.dk

Quinoa er en af de afgrøder, der med fordel kan erstatte kød. Planten er nemlig meget næringsrig og er en bedre næringskilde end korn. Blandt andet har quinoa et højt proteinindhold og indeholder alle de essentielle aminosyrer (proteinbyggesten), vi har brug for.

Kilde: Videnskab.dk

Mød ugens blogger

Carrotstick er et hold af kreative madelskere, der brænder for formidling og lækker, sund mad. Deres filosofi er, at madlavning skal være nemt og ikke tage for lang tid. Alle deres opskrifter er vegetariske – med et par fiskede undtagelser. Oplev Carrotsticks sunde madunivers her.

Følg bloggeren

Ugens præmier

Hver uge trækker vi lod om lækre bæredygtige præmier.

Vind 3 måneder med Madspildskassen fra Skagenfood, der byder på masser af lækker økologisk frugt og grønt.

Vind Sebastian Randrups nyeste kogebog, Vegetarisk Hverdag, med nemme, hurtige og velsmagende opskrifter. På den måde bliver det nemt at fortsætte den gode klimastil derhjemme.

Vind Kirsten Skaarups kogebog, Klimakærlige frikadeller, bøffer, pateer & postejer, med veganske, vegetariske og grønne opskrifter, der både er gode for dig og klimaet.

Vind et par håndlavede, bæredygtige solbriller fra det danske monkeyglasses, som har fokus på zero-waste og at undgå plastik. Alt spildmateriale fra produktionsprocessen af brillerne laves til smykker, mens brugte briller sendes til Indien og får nyt liv hos mennesker med færre ressourcer.

Vind et gavekort på 500 kr. til din nærmeste Wefood-butik. Du får både billig mad og er med til at mindske madspild.

Vind 3 måneder med Madspildskassen fra Skagenfood, der byder på masser af lækker økologisk frugt og grønt.

Vind Sebastian Randrups nyeste kogebog, Vegetarisk Hverdag, med nemme, hurtige og velsmagende opskrifter. På den måde bliver det nemt at fortsætte den gode klimastil derhjemme.

Vind Kirsten Skaarups kogebog, Klimakærlige frikadeller, bøffer, pateer & postejer, med veganske, vegetariske og grønne opskrifter, der både er gode for dig og klimaet.

Vind et par håndlavede, bæredygtige solbriller fra det danske monkeyglasses, som har fokus på zero-waste og at undgå plastik. Alt spildmateriale fra produktionsprocessen af brillerne laves til smykker, mens brugte briller sendes til Indien og får nyt liv hos mennesker med færre ressourcer.

Vind et gavekort på 500 kr. til din nærmeste Wefood-butik. Du får både billig mad og er med til at mindske madspild.