STØT VORES ARBEJDE
 

Da orkanen Idai kom til Mozambique, tog den alt med på sin vej.
Mad, huse og ikke mindst menneskeliv.

Selvom mange lande oplever orkaner, har klimaforandringer været med til at gøre effekterne af dem værre. Idai er den kraftigste tropiske orkan, der nogensinde har ramt det sydlige Afrika. Orkanen gik i land i Mozambique den 14. marts med uhørt voldsom kraft og vindstød på op mod 177 km i timen.

Den tropiske orkan fortsatte over land og trak også sit altødelæggende spor gennem Zimbabwe og Malawi i det sydøstlige Afrika.

Millioner er ramt

FN skønner, at omkring 3 mio. mennesker er påvirket af orkanen, heraf 1,85 mio. mennesker bare i Mozambique.
Over 1.000 har mistet livet, og flere end 400.000 mennesker har mistet deres hjem.

Orkanen har smadret infrastruktur, kommunikationskanaler og veje i enorme landområder. Hele det ramte område er en tikkende bombe af forurenet vand, manglende sanitet og dårlig hygiejne.

De umiddelbare konsekvenser af orkanen er voldsomme – og desværre er fremtidsudsigterne dystre.

For afgrøderne på markerne døde, da landbrugsområder på størrelse med Fyn stod under vand. Høsten er allerede slået fejl, og de rustbrune, livløse marker vidner om sultkatastrofen forude.

Det gør Folkekirkens Nødhjælp

Vi yder akut nødhjælp: Mad, vand og tag over hovedet til mennesker, der har mistet alt. Vi uddeler sæbe, så smitsomme sygdomme ikke spreder sig, og vi yder krisehjælp.

Og vi sikrer langvarig udvikling: Vi genopbygger veje og anden infrastruktur – ikke bare som den var, men bedre, så den er mere robust over for voldsomt vejr. Og vi uddeler så sæd og landbrugsredskaber, så familier kan komme på fode igen.

Læs også Folkekirken Nødhjælps journalists beretning fra Mozambique: https://www.noedhjaelp.dk/historier/dagbog-fra-katastrofens-koelvandsboelger

Eller lyt til beretningen

STØT VORES ARBEJDE