Aspargessalat med ærter, croutoner og vinaigrette med bagt hvidløg.

Bog: Vegetarisk Hverdag © FADL

Foto: Jesper Glyrskov

Mængde2 personerForfatterSebastian RandrupKategori
Du skal bruge
 4 fed hvidløg
 1 dl olivenolie
 100 g daggammelt brød
 30 g smør
 salt og peber
 12 asparges
 ¼ gul eller grøn squah
 ½ citron - kun saften
 40 g ærter, evt. frosne
 90 g blandet salat
 1 håndfuld basilikum
Sådan gør du
1

Pil hvidløg, steg dem på på en pande i 1 spsk. olivenolie indtil de er bløde og gyldne. Lad dem herefter ligge og køle af.

2

Skær brød i små rustikke stykker.

3

Smelt smør på en pande, og tilsæt 2 spsk. olivenolie.

4

Når smørret er smeltet, tilsættes brødstykker, og de steges gyldne og sprøde i ca. 7-8 min. Krydr med salt og peber, og læg herefter stykkerne på fedtsugende papir. Sæt til side.

5

Sæt en (grill)pande på blus, og skru helt op for varmen.

6

Knæk bunde af asparges, og vend asparges med 1 spsk. olivenolie.

7

Når panden er rygende varm, grilles asparges i ca. 2 min. på hver side, til de har fået flotte mørke grillstriber. Læg til side.

8

Skær helt tynde skiver af squash, som ligeledes vendes med en lille smule olivenolie på den varme grillpande i ca. 1-2 min. på hver side, til de har fået godt med farve. Læg dem til side.

9

Pres de bagte hvidløg i en hvidløgspresser, og bland dem med ca. ½ dl olivenolie, saften fra ½ citron, salt og peber.

10

Hvis du bruger frosne ærter, dækkes de med kogende vand i 1-2 min. og drænes.

11

Skyl salaten, halvér dine asparges på langs, og bland begge med squash, ærter og brødcroutoner.

12

Vend salaten med hvidløgsdressingen, og servér med frisk basilikum på toppen.

Ugen opskrifter

Ingredienser

 4 fed hvidløg
 1 dl olivenolie
 100 g daggammelt brød
 30 g smør
 salt og peber
 12 asparges
 ¼ gul eller grøn squah
 ½ citron - kun saften
 40 g ærter, evt. frosne
 90 g blandet salat
 1 håndfuld basilikum

Vejledning

1

Pil hvidløg, steg dem på på en pande i 1 spsk. olivenolie indtil de er bløde og gyldne. Lad dem herefter ligge og køle af.

2

Skær brød i små rustikke stykker.

3

Smelt smør på en pande, og tilsæt 2 spsk. olivenolie.

4

Når smørret er smeltet, tilsættes brødstykker, og de steges gyldne og sprøde i ca. 7-8 min. Krydr med salt og peber, og læg herefter stykkerne på fedtsugende papir. Sæt til side.

5

Sæt en (grill)pande på blus, og skru helt op for varmen.

6

Knæk bunde af asparges, og vend asparges med 1 spsk. olivenolie.

7

Når panden er rygende varm, grilles asparges i ca. 2 min. på hver side, til de har fået flotte mørke grillstriber. Læg til side.

8

Skær helt tynde skiver af squash, som ligeledes vendes med en lille smule olivenolie på den varme grillpande i ca. 1-2 min. på hver side, til de har fået godt med farve. Læg dem til side.

9

Pres de bagte hvidløg i en hvidløgspresser, og bland dem med ca. ½ dl olivenolie, saften fra ½ citron, salt og peber.

10

Hvis du bruger frosne ærter, dækkes de med kogende vand i 1-2 min. og drænes.

11

Skyl salaten, halvér dine asparges på langs, og bland begge med squash, ærter og brødcroutoner.

12

Vend salaten med hvidløgsdressingen, og servér med frisk basilikum på toppen.

Aspargessalat med ærter, croutoner og vinaigrette med bagt hvidløg