Vegetarisk bolognese med linser

Bolognesen her kalder jeg Beluga Bolognese, og det er min absolut mest populære opskrift på vegetariskhverdag.dk. Det kan jeg godt forstå! Det er nemlig også en af mine livretter, og en af de retter, hvor man kan lave dobbeltportion og fryse ned til en dag. hvor det skal gå hurtigt.
Jeg bruger både rødvin og parmesan, når jeg laver den, og det er jo egentlig luksusingredienser, men en af fordelene ved at droppe kødet er, at man stadig kan spise på budget selv med madlavningsvin og et drys parmesan. 

Mængde4 personerForfatterCamilla fra Vegetarisk HverdagKategori

Du skal bruge

 1 stort løg
 3 spsk olivenolie
 1 fint revet gulerod
 3 store fed hvidløg
 1 spsk frisk hakket timian (eller 1 tsk tørret)
 25 g god klat smør eller smørbar (ca. 25 g)
 2 spsk tomatpuré
 1,50 dl rødvin
 0,50 dl fløde eller sødmælk (valgfrit)
 400 g passata (eller hakket tomat)
 2 laurbærblade
 1 bouillonterning eller fond
 2 dl vand
 130 g belugalinser (ca. 1,5 dl)
 parmesan
 persille (valgfrit)

Sådan gør du

1

Snit løget fint og svits ved lav varme med masser af
olivenolie i 5-10 min.

2

Hak hvidløgsfedene fint. Tilsæt sammen med fint revet gulerod, timian og en god klat smør og svits videre i et par minutter.

3

Flyt grøntsagerne til siden og svits tomatpuré godt i lidt olie.

4

Tilsæt rødvin og lad koge op, så alkoholen fordamper. Tilsæt fløde eller sødmælk (valgfrit), passata, laurbærblade, bouillonterning/koncenteret grøntsagsfond og vand.

5

Lad tomatsaucen simre i 10-30 minutter under låg. Jo længere, jo bedre!

6

Skyl belugalinserne godt og tilsæt. Lad simre i 20-25 minutter. Tilsæt evt ekstra vand undervejs, hvis det behøves.

7

Smag saucen til med salt og masser af peber samt eventuelt sukker, god eddike (f.eks. æblecidereddike) og ekstra smør/olivenolie, hvis det behøves

8

Server med pasta (75-100g pr person), parmesan, friskkværnet peber og måske lidt frisk persille.

Vil du have mere inspiration? Følg Camillas blog på vegetariskhverdag.dk, på instagram @vegetariskhverdag eller på Facebook

Ugens opskrifter

Ingredienser

 1 stort løg
 3 spsk olivenolie
 1 fint revet gulerod
 3 store fed hvidløg
 1 spsk frisk hakket timian (eller 1 tsk tørret)
 25 g god klat smør eller smørbar (ca. 25 g)
 2 spsk tomatpuré
 1,50 dl rødvin
 0,50 dl fløde eller sødmælk (valgfrit)
 400 g passata (eller hakket tomat)
 2 laurbærblade
 1 bouillonterning eller fond
 2 dl vand
 130 g belugalinser (ca. 1,5 dl)
 parmesan
 persille (valgfrit)

Vejledning

1

Snit løget fint og svits ved lav varme med masser af
olivenolie i 5-10 min.

2

Hak hvidløgsfedene fint. Tilsæt sammen med fint revet gulerod, timian og en god klat smør og svits videre i et par minutter.

3

Flyt grøntsagerne til siden og svits tomatpuré godt i lidt olie.

4

Tilsæt rødvin og lad koge op, så alkoholen fordamper. Tilsæt fløde eller sødmælk (valgfrit), passata, laurbærblade, bouillonterning/koncenteret grøntsagsfond og vand.

5

Lad tomatsaucen simre i 10-30 minutter under låg. Jo længere, jo bedre!

6

Skyl belugalinserne godt og tilsæt. Lad simre i 20-25 minutter. Tilsæt evt ekstra vand undervejs, hvis det behøves.

7

Smag saucen til med salt og masser af peber samt eventuelt sukker, god eddike (f.eks. æblecidereddike) og ekstra smør/olivenolie, hvis det behøves

8

Server med pasta (75-100g pr person), parmesan, friskkværnet peber og måske lidt frisk persille.

Vegetarisk bolognese med linser