Black Bean Chili

Bemærk: opskriften er til 8 personer, og derfor oplagt til at fryse ned.

Generelt er krydrede gryderetter, som denne black bean chili ret geniale, hvis man ikke er så vandt til at spise vegetarisk, da de mætter godt og krydringen gør dem meget tilfredsstillende. Og så er det billigt! Win-win. Man kan desuden lave dem i kæmpe portioner og fryse ned, så man kan lave en hurtig middag en anden gang.

Mængde8 personerForfatterCamilla fra Vegetarisk HverdagKategori

Du skal bruge

 350 g tørrede bønner (eller 3 dåser færdigkogte)
 1 tsk natron (valgfrit)
 2 store løg
 4 store hvidløgsfed
 2 mindre gulerødder (valgfrit)
 2 spsk stødt koriander
 2 spsk stødt spidskommen
 1,50 tsk stødt chipotle (kan erstattes med 2-3 tsk røget paprika, hvis den ikke skal være stærk)
 1 tsk kanel
 2 dåser hakket tomat
 1 dl vand
 1 fond/boullionterning
 20 g mørk chokolade eller 1-2 tsk kakao (valgfrit)
 1 spsk sukker
 2 spsk æblecidereddike
 salt og peber

Sådan gør du

1

Det bedste sparetip er at koge sine bønner selv: Læg bønnerne i blød om morgenen og kog dem med frisk vand og en tsk natron i kogevandet, så går det hurtigere at koge dem møre. Check dem efter 20 mins kogetid. (Du kan også sagtens bruge bønner på dåse.)

2

Svits finthakket løg i en stor gryde i 5 mins tid.

3

Tilsæt fintrevet gulerod (valgfrit), krydderier og finthakket hvidløg og svits i 2-3 min.

4

Tilsæt tomat (skyl dåserne med den ene dl vand og tilsæt) og bouillonterning og lad simre i 15-30 min.

5

Tilsæt sammen mørk chokolade og bønnerne og kog op.

6

Smag til med sukker, æblecidereddike, salt og peber, samt eventuelt mere chipotle efter smag.

7

Server med ris eller i en tortilla med f.eks. en cole slaw, frisk lime og koriander.

Vil du have mere inspiration? Følg Camillas blog på vegetariskhverdag.dk, på instagram @vegetariskhverdag eller på Facebook

Ugens opskrifter

Ingredienser

 350 g tørrede bønner (eller 3 dåser færdigkogte)
 1 tsk natron (valgfrit)
 2 store løg
 4 store hvidløgsfed
 2 mindre gulerødder (valgfrit)
 2 spsk stødt koriander
 2 spsk stødt spidskommen
 1,50 tsk stødt chipotle (kan erstattes med 2-3 tsk røget paprika, hvis den ikke skal være stærk)
 1 tsk kanel
 2 dåser hakket tomat
 1 dl vand
 1 fond/boullionterning
 20 g mørk chokolade eller 1-2 tsk kakao (valgfrit)
 1 spsk sukker
 2 spsk æblecidereddike
 salt og peber

Vejledning

1

Det bedste sparetip er at koge sine bønner selv: Læg bønnerne i blød om morgenen og kog dem med frisk vand og en tsk natron i kogevandet, så går det hurtigere at koge dem møre. Check dem efter 20 mins kogetid. (Du kan også sagtens bruge bønner på dåse.)

2

Svits finthakket løg i en stor gryde i 5 mins tid.

3

Tilsæt fintrevet gulerod (valgfrit), krydderier og finthakket hvidløg og svits i 2-3 min.

4

Tilsæt tomat (skyl dåserne med den ene dl vand og tilsæt) og bouillonterning og lad simre i 15-30 min.

5

Tilsæt sammen mørk chokolade og bønnerne og kog op.

6

Smag til med sukker, æblecidereddike, salt og peber, samt eventuelt mere chipotle efter smag.

7

Server med ris eller i en tortilla med f.eks. en cole slaw, frisk lime og koriander.

Black Bean Chili