Boller i karry (med linseboller)

Kog linserne i dobbelt mængde vand ca. 15 minutter. Afdryp dem, hvis der er mere væde tilbage.
Pisk imens loppefrøskallerne ud i 1/2 dl vand. Brug en elpisker og pisk et minuts tid.
Riv squash og kartofler ned i en sigte. Drys 2 tsk salt på og gnid det godt ind i grøntsagerne. Lad dem stå 15-20 minutter.
Skyl de revne grøntsager med koldt vand og pres så meget væde ud som muligt.
Bland de kogte linser i loppefrøskallerne og pisk til massen hænger helt sammen. Tilsæt de revne grøntsager og pisk et øjeblik til farsen næsten slipper skålen.
Rør de hakkede løg i sammen med mel, spidskommenfrø og lidt peber.
Smag godt til. Farsen vil formentlig være salt nok fra udblødningen af grøntsagerne. Hvis ikke, tilsættes også lidt salt.
Hvis farsen er for lind så tilsæt lidt mere mel.
Lad farsen stå i køleskabet en halv times tid, før den formes til 16-18 små boller eller kugler.
Du kan trille bollerne i chiafrø, hørfrø eller sesamfrø eller alle tre slags frø.
Sæt bollerne på bagepapir på en bageplade og sæt pladen i en 200 grader varm ovn. Bag bollerne 10 minutter. Vend dem og bag dem ca. 10 minutter på den anden side.
Skær æble og gulerod i meget små terninger eller riv dem på rivejernet.
Varm olien op i en lille gryde og tilsæt karry efter smag samt gurkemeje og peber. ”Brænd” krydderierne af og tilsæt skalotteløget. Svits det et par minutter.
Drys melet i og bag sovsen op med bouillon og kokosmælk. Rør æble og gulerod i sovsen og lad den simre for svag varme 4-5 minutter.
Smag godt til med salt, citronsaft og et nip sukker. Hvis du er ”hard core” kan du også tilsætte lidt frisk hakket chili eller tørrede chiliflager.
Brune ris og røde ris har nogenlunde samme kogetid, 30-35 minutter, så dem kan du koge i samme gryde.
Tilsæt et lille drys salt og rosinerne, efter 20 minutters kogetid.
Ved servering sættes 2-3 varme boller i en tallerken, og sovsen hældes over. Server risene til.
Ingredienser
Vejledning
Kog linserne i dobbelt mængde vand ca. 15 minutter. Afdryp dem, hvis der er mere væde tilbage.
Pisk imens loppefrøskallerne ud i 1/2 dl vand. Brug en elpisker og pisk et minuts tid.
Riv squash og kartofler ned i en sigte. Drys 2 tsk salt på og gnid det godt ind i grøntsagerne. Lad dem stå 15-20 minutter.
Skyl de revne grøntsager med koldt vand og pres så meget væde ud som muligt.
Bland de kogte linser i loppefrøskallerne og pisk til massen hænger helt sammen. Tilsæt de revne grøntsager og pisk et øjeblik til farsen næsten slipper skålen.
Rør de hakkede løg i sammen med mel, spidskommenfrø og lidt peber.
Smag godt til. Farsen vil formentlig være salt nok fra udblødningen af grøntsagerne. Hvis ikke, tilsættes også lidt salt.
Hvis farsen er for lind så tilsæt lidt mere mel.
Lad farsen stå i køleskabet en halv times tid, før den formes til 16-18 små boller eller kugler.
Du kan trille bollerne i chiafrø, hørfrø eller sesamfrø eller alle tre slags frø.
Sæt bollerne på bagepapir på en bageplade og sæt pladen i en 200 grader varm ovn. Bag bollerne 10 minutter. Vend dem og bag dem ca. 10 minutter på den anden side.
Skær æble og gulerod i meget små terninger eller riv dem på rivejernet.
Varm olien op i en lille gryde og tilsæt karry efter smag samt gurkemeje og peber. ”Brænd” krydderierne af og tilsæt skalotteløget. Svits det et par minutter.
Drys melet i og bag sovsen op med bouillon og kokosmælk. Rør æble og gulerod i sovsen og lad den simre for svag varme 4-5 minutter.
Smag godt til med salt, citronsaft og et nip sukker. Hvis du er ”hard core” kan du også tilsætte lidt frisk hakket chili eller tørrede chiliflager.
Brune ris og røde ris har nogenlunde samme kogetid, 30-35 minutter, så dem kan du koge i samme gryde.
Tilsæt et lille drys salt og rosinerne, efter 20 minutters kogetid.
Ved servering sættes 2-3 varme boller i en tallerken, og sovsen hældes over. Server risene til.