Brændende kærlighed med syltede løg

Bog: Mæt på budget © Aronsen

Foto: Jesper Glyrskov

Mængde2 personerForfatterSebastian RandrupKategori

Du skal bruge

 800 g bagekartofler
 80 g smør
 ½ dl fløde
 200 g god (økologisk) bacon
 3 almindelige løg
 1 rødløg
 1 skalotteløg
 1 dl sukker
 1 dl vand
 1 dl eddike
 2 spsk karse
 salt og peber

Sådan gør du

1

I en lille gryde kommes vand, eddike og sukker og varmes op indtil at sukkeret er smeltet. Sæt herefter lagen til side og lad den køle af i 10 minutter.

2

Skræl rødløg og skalotteløg og del det i løgskaller, og kom dem op i lagen. Lad gerne løgene stå og trække et par timer på køkkenbordet.

3

Skræl bagekartoflerne og skær dem i mindre stykker.

4

Kog dem i vand uden salt, indtil at de er helt møre.

5

Når kartoflerne er møre, drænes de for vand og smør kommes ved.

6

Mos kartoflerne med et piskeris eller andet indtil at mosen har en ensartet konsistens. Kom fløde i og smag til med salt og peber.

7

Skær baconen i grove tern. Hver opmærksom på at der kan side noget hud på baconen samt ben som skal fjernes.

8

Skræl de almindelige læg og skær dem i skiver.

9

Læg baconen på en kold panden og skru op på middelvarme.

10

Steg baconen gylden i ca. 10- 12 minutter og tag herefter baconen til side.

11

I baconfedtet steges de skivede løg nu indtil at de er gyldne og bløde i ca. 12-14 minutter.

12

Tilsæt herefter bacon og smag til med salt og peber.

13

Anret kartoffelmosen med baconblandingen ovenpå og til sidst de syltede løgskaller.

14

Pynt af med karse og servér.

Ugens opskrifter

Ingredienser

 800 g bagekartofler
 80 g smør
 ½ dl fløde
 200 g god (økologisk) bacon
 3 almindelige løg
 1 rødløg
 1 skalotteløg
 1 dl sukker
 1 dl vand
 1 dl eddike
 2 spsk karse
 salt og peber

Vejledning

1

I en lille gryde kommes vand, eddike og sukker og varmes op indtil at sukkeret er smeltet. Sæt herefter lagen til side og lad den køle af i 10 minutter.

2

Skræl rødløg og skalotteløg og del det i løgskaller, og kom dem op i lagen. Lad gerne løgene stå og trække et par timer på køkkenbordet.

3

Skræl bagekartoflerne og skær dem i mindre stykker.

4

Kog dem i vand uden salt, indtil at de er helt møre.

5

Når kartoflerne er møre, drænes de for vand og smør kommes ved.

6

Mos kartoflerne med et piskeris eller andet indtil at mosen har en ensartet konsistens. Kom fløde i og smag til med salt og peber.

7

Skær baconen i grove tern. Hver opmærksom på at der kan side noget hud på baconen samt ben som skal fjernes.

8

Skræl de almindelige læg og skær dem i skiver.

9

Læg baconen på en kold panden og skru op på middelvarme.

10

Steg baconen gylden i ca. 10- 12 minutter og tag herefter baconen til side.

11

I baconfedtet steges de skivede løg nu indtil at de er gyldne og bløde i ca. 12-14 minutter.

12

Tilsæt herefter bacon og smag til med salt og peber.

13

Anret kartoffelmosen med baconblandingen ovenpå og til sidst de syltede løgskaller.

14

Pynt af med karse og servér.

Brændende kærlighed med syltede løg