Citronpasta med stegt grønkål

Citronpasta er så taknemmeligt. Med meget få ingredienser kan du trylle et festmåltid frem. Der er en anelse vin i opskriften her og det giver en dybde i smagen. Jeg plejer at købe en billig flaske tør hvidvin som bor i køleskabet og bliver brugt til madlavningen. Steg noget kål eller server andet grønt til, som er i sæson - det behøver ikke være grønkål.

Mængde2 personerForfatterCamilla fra Vegetarisk HverdagKategori

Du skal bruge

 3 spsk smør
 1 fed hvidløg
 0,50 dl tør hvidvin
 1 lille citron til saft (0,5-0,75 dl) og skal
 1,50 dl fløde
 salt og peber
 parmesan
 180 g linguine eller anden pasta
 3 grønkålsblade eller andet grønt tilbehør

Sådan gør du

1

Sæt din yndlingspasta over.

2

Smelt smørret i en pande og lad det brune langsomt. Tilsæt fint snittet hvidløg og svits hurtigt. Tilsæt hvidvin og lad koge godt så alkoholen fordamper.

3

Riv skallen af citronen og pres saften ud i saucen. Lad simre i et par minutter. Tilsæt fløden lidt efter lidt. Kog saucen ind til 50-75% og smag til med salt og peber.

4

Steg imens grønkålen i olie ved høj varme under grydelåg. Når den er færdig, drysser du med halvdelen af citronskallen (resten på pastaen).

5

Når pastaen er kogt 90-95% færdig tilsættes den til saucen sammen med nogle spsk af pastavandet. Rør sammen til pastaen er perfekt al dente. Server med ekstra peber, masser af parmesan og den stegte grønkål. Citronpasta!

6

Server med ekstra peber, masser(!) af parmesan og den stegte grønkål. Citronpasta!

Vil du have mere inspiration? Følg Camillas blog på vegetariskhverdag.dk, på instagram @vegetariskhverdag eller på Facebook

Ugens opskrifter

Ingredienser

 3 spsk smør
 1 fed hvidløg
 0,50 dl tør hvidvin
 1 lille citron til saft (0,5-0,75 dl) og skal
 1,50 dl fløde
 salt og peber
 parmesan
 180 g linguine eller anden pasta
 3 grønkålsblade eller andet grønt tilbehør

Vejledning

1

Sæt din yndlingspasta over.

2

Smelt smørret i en pande og lad det brune langsomt. Tilsæt fint snittet hvidløg og svits hurtigt. Tilsæt hvidvin og lad koge godt så alkoholen fordamper.

3

Riv skallen af citronen og pres saften ud i saucen. Lad simre i et par minutter. Tilsæt fløden lidt efter lidt. Kog saucen ind til 50-75% og smag til med salt og peber.

4

Steg imens grønkålen i olie ved høj varme under grydelåg. Når den er færdig, drysser du med halvdelen af citronskallen (resten på pastaen).

5

Når pastaen er kogt 90-95% færdig tilsættes den til saucen sammen med nogle spsk af pastavandet. Rør sammen til pastaen er perfekt al dente. Server med ekstra peber, masser af parmesan og den stegte grønkål. Citronpasta!

6

Server med ekstra peber, masser(!) af parmesan og den stegte grønkål. Citronpasta!

Citronpasta med stegt grønkål