Carrotsplit med lavendelcreme, chokoladesauce og vaniljeis

Bog: Vegetarisk Hverdag © FADL

Foto: Jesper Glyrskov

Mængde2 personerForfatterSebastian RandrupKategori

Du skal bruge

 3 gulerødder, med top
 1 tsk olie
 1 spsk sukker
 2 kviste lavendel
 2,50 dl piskefløde
 50 g mørk chokolade
 3 kugler vaniljeis
 mynteblade

Sådan gør du

1

Forvarm ovnen til 160 grader.

2

Rens gulerødder grundigt, men lad den grønne top sidde på.

3

Vend gulerødder med olie og sukker, og bag dem i 15 min.

4

Læg lavendelkviste i 150 ml fløde, og lad det trække i 2-3 timer, så det afgiver smag.

5

Si herefter lavendelkvistene fra og pisk den fløde de har ligget i til flødeskum.

6

Kom grofthakket chokolade og 1 dl fløde i en gryde og smelt ved meget svag varme. Tag chokoladesaucen af varmen, så snart den er ensartet.

7

Skær gulerødderne over på langs, og læg dem med skærefladen opad på tallerkenen.

8

Læg vaniljeis ovenpå gulerødderne, og pynt med flødeskum, mynte og evt. lidt lavendelblomster. Fordel til sidst lidt chokoladesauce ud over.

Ugens opskrifter

Ingredienser

 3 gulerødder, med top
 1 tsk olie
 1 spsk sukker
 2 kviste lavendel
 2,50 dl piskefløde
 50 g mørk chokolade
 3 kugler vaniljeis
 mynteblade

Vejledning

1

Forvarm ovnen til 160 grader.

2

Rens gulerødder grundigt, men lad den grønne top sidde på.

3

Vend gulerødder med olie og sukker, og bag dem i 15 min.

4

Læg lavendelkviste i 150 ml fløde, og lad det trække i 2-3 timer, så det afgiver smag.

5

Si herefter lavendelkvistene fra og pisk den fløde de har ligget i til flødeskum.

6

Kom grofthakket chokolade og 1 dl fløde i en gryde og smelt ved meget svag varme. Tag chokoladesaucen af varmen, så snart den er ensartet.

7

Skær gulerødderne over på langs, og læg dem med skærefladen opad på tallerkenen.

8

Læg vaniljeis ovenpå gulerødderne, og pynt med flødeskum, mynte og evt. lidt lavendelblomster. Fordel til sidst lidt chokoladesauce ud over.

Dessert: Carrotsplit med lavendelcreme, chokoladesauce og vaniljeis