En enkel hverdagsvenlig ramen

Vi kan også bare kalde denne ramen for nudelsuppe, for det behøver slet ikke at være fancy. Uanset hvad er det her sådan et hyggeligt måltid, som ikke koster alverden. Og hvis dit spisekammer ligner mit er der kun brug for ingredienser, som du finder hjemme i køkkenskabene.

Mængde2 personerForfatterCamilla fra Vegetarisk HverdagKategori

Du skal bruge

 2 æg (erstat med stegt tofu for vegansk)
 4 tørrede shiitakesvampe eller andre svampe + 2 dl vand (valgfrit)
 1 spsk olivenolie
 2 fed hvidløg
 2 tsk frisk revet ingefær
 7,50 dl grøntsagsfond
 3 spsk soja
 2 tsk ristet sesamolie
 1 spsk riseddike (kan erstattes med æblecidereddike)
 2 portioner nudler efter eget valg (jeg har brugt ramennudler her)
 Grøntsager efter eget valg (her: snitbønner)
 • Sesamfrø og chiliflakes til pynt (valgfrit)
 forårsløg

Sådan gør du

1

Hæld 2 dl kogende vand over de tørrede svampe og lad stå (valgfrit).

2

Lad æggene simre helt forsigtigt i 8 min (eller kog som du ved, de bliver perfekte hos dig).

3

Skær hvidløg fint og riv ingefæren. Steg ved lav varme i olie uden det tager farve et par min. Tilsæt fond, soja, sesamolie og eddike.

4

Skær svampene ud i fine skiver og tilsæt sammen med iblødsætningsvandet. Lad suppen simre i 10 mins tid.

5

Kog dine nudler efter anvisningen på pakken. Skær forårsløg i fine skiver. Damp dine grøntsager.

6

Anret i en skål og server med lidt sesamfrø og chiliflakes på toppen.

Vil du have mere inspiration? Følg Camillas blog på vegetariskhverdag.dk, på instagram @vegetariskhverdag eller på Facebook

Ugens opskrifter

Ingredienser

 2 æg (erstat med stegt tofu for vegansk)
 4 tørrede shiitakesvampe eller andre svampe + 2 dl vand (valgfrit)
 1 spsk olivenolie
 2 fed hvidløg
 2 tsk frisk revet ingefær
 7,50 dl grøntsagsfond
 3 spsk soja
 2 tsk ristet sesamolie
 1 spsk riseddike (kan erstattes med æblecidereddike)
 2 portioner nudler efter eget valg (jeg har brugt ramennudler her)
 Grøntsager efter eget valg (her: snitbønner)
 • Sesamfrø og chiliflakes til pynt (valgfrit)
 forårsløg

Vejledning

1

Hæld 2 dl kogende vand over de tørrede svampe og lad stå (valgfrit).

2

Lad æggene simre helt forsigtigt i 8 min (eller kog som du ved, de bliver perfekte hos dig).

3

Skær hvidløg fint og riv ingefæren. Steg ved lav varme i olie uden det tager farve et par min. Tilsæt fond, soja, sesamolie og eddike.

4

Skær svampene ud i fine skiver og tilsæt sammen med iblødsætningsvandet. Lad suppen simre i 10 mins tid.

5

Kog dine nudler efter anvisningen på pakken. Skær forårsløg i fine skiver. Damp dine grøntsager.

6

Anret i en skål og server med lidt sesamfrø og chiliflakes på toppen.

En enkel hverdagsvenlig ramen