Forårssalat med mormordressing

I denne uge handler det om at være kreativ og mindske madspild. Skift gerne ingredienser i opskrifterne ud og brug hvad du allerede har.

Mængde4 personerForfatterKirsten SkaarupKategori

Du skal bruge

 50 g linser (grønne)
 200 g små nye kartofler (rester fra mandag)
 200 g grønne asparges
 12 radiser
 100 g bælgede ærter
 en håndfuld grønne blade (spinat, vårsalat, rød syre, ramsløg)
 1 bundt purløg
 25 g boghvedekerner
Dressing
 1 dl havre- eller anden fløde
 2 spsk lime- eller citronsaft
 1 tsk rørsukker
 salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

1

Kog linserne møre i dobbelt mængde vand, ca. 20 minutter. Afdryp og afkøl dem.

2

Rist boghvedekernerne gyldne på en tør pande. Sæt dem til side.

3

Kog kartoflerne møre, afkøl dem og skær dem i skiver eller terninger.

4

Læg aspargesene i kogende vand og kog dem 2 minutter. Afkøl dem og skær dem i mindre stykkker.

5

Skær radiserne i tynde skiver på langs på et mandolinjern. Læg dem i iskoldt vand.

6

Bland alle ingredienserne til salaten undtagen purløg og boghvedekerner.

7

Rør dressingen sammen og smag godt til med surt og sødt, salt og peber.

8

Hæld dressingen over salaten og vend rundt.

9

Drys med klippet purløg og boghvedekerner.

Ugens opskrifter

Ingredienser

 50 g linser (grønne)
 200 g små nye kartofler (rester fra mandag)
 200 g grønne asparges
 12 radiser
 100 g bælgede ærter
 en håndfuld grønne blade (spinat, vårsalat, rød syre, ramsløg)
 1 bundt purløg
 25 g boghvedekerner
Dressing
 1 dl havre- eller anden fløde
 2 spsk lime- eller citronsaft
 1 tsk rørsukker
 salt og friskkværnet peber

Vejledning

1

Kog linserne møre i dobbelt mængde vand, ca. 20 minutter. Afdryp og afkøl dem.

2

Rist boghvedekernerne gyldne på en tør pande. Sæt dem til side.

3

Kog kartoflerne møre, afkøl dem og skær dem i skiver eller terninger.

4

Læg aspargesene i kogende vand og kog dem 2 minutter. Afkøl dem og skær dem i mindre stykkker.

5

Skær radiserne i tynde skiver på langs på et mandolinjern. Læg dem i iskoldt vand.

6

Bland alle ingredienserne til salaten undtagen purløg og boghvedekerner.

7

Rør dressingen sammen og smag godt til med surt og sødt, salt og peber.

8

Hæld dressingen over salaten og vend rundt.

9

Drys med klippet purløg og boghvedekerner.

Tirsdag: Forårssalat med asparges og mormordressing