Grillede asparges på sprødt brød med (pocherede) æg og flager af parmesan.

Bog: Vegetarisk Hverdag © FADL

Foto: Jesper Glyrskov

Mængde2 personerForfatterSebastian RandrupKategori,

Du skal bruge

Ingredienser
 2 skiver (surdejs)brød
 4 spsk olivenolie
 12 grønne asparges
 1 spsk æbleeddike
 2 æg
 salt og peber
 30 g parmesan
 1 håndfuld brøndkarse

Sådan gør du

Sådan gør du
1

Varm en (grill)pande op til høj varme, og smør brød ind i olivenolie på begge sider.

2

Når panden er rigtig varm, grilles brødet i ca. 3-4 min. på hver side, til brødet er gyldent og sprødt.

3

Imens skylles aspargesene, og bundene knækkes af.

4

Når brødet er stegt færdigt, grilles dine asparges i ca. 2 min. på hver side, til de har fået flotte mørke grillstriber. Læg dem herefter til side.

5

Lav helt almindelige spejlæg på en pande eller kast dig ud at pochere æggene.

6

Anret aspargesene på det ristede brød, og læg ægget ovenpå. Krydrer ægget med salt og peber.

7

Med en grøntsagsskræller laves flager af parmesanen, som lægges ovenpå ægget.

Pynt til slut med lidt brøndkarse øverst, og servér.

Pocheret æg
8

Tag nu en lille kasserolle med vand, og bring det til lige under kogepunktet. Gerne omkring 85-90 grader. Det kan være svært at vurdere, men det vigtigste er, at vandet ikke bulderkoger, men kun er rigtig varmt.

9

Tilsæt 2 spsk. æbleeddike i vandet, og slå et æg ud i en lille skål eller kop.

10

Med et piskeris eller en ske laves cirkulære bevægelser i vandet, og ægget hældes i. Bevægelsen i vandet skal nu vikle ægget rundt om sig selv, imens det tilbereder. Hvis det er første gang du pocherer æg, anbefales det kun at lave ét æg ad gangen.

11

Når ægget har pocheret i 2-3 min., tages det op og lægges kort (30-40 sek.) i helt koldt vand for at bremse kogningen. Læg herefter ægget på lidt køkkenrulle til servering. Gentag med det andet æg.

Ugens opskrifter

Ingredienser

Ingredienser
 2 skiver (surdejs)brød
 4 spsk olivenolie
 12 grønne asparges
 1 spsk æbleeddike
 2 æg
 salt og peber
 30 g parmesan
 1 håndfuld brøndkarse

Vejledning

Sådan gør du
1

Varm en (grill)pande op til høj varme, og smør brød ind i olivenolie på begge sider.

2

Når panden er rigtig varm, grilles brødet i ca. 3-4 min. på hver side, til brødet er gyldent og sprødt.

3

Imens skylles aspargesene, og bundene knækkes af.

4

Når brødet er stegt færdigt, grilles dine asparges i ca. 2 min. på hver side, til de har fået flotte mørke grillstriber. Læg dem herefter til side.

5

Lav helt almindelige spejlæg på en pande eller kast dig ud at pochere æggene.

6

Anret aspargesene på det ristede brød, og læg ægget ovenpå. Krydrer ægget med salt og peber.

7

Med en grøntsagsskræller laves flager af parmesanen, som lægges ovenpå ægget.

Pynt til slut med lidt brøndkarse øverst, og servér.

Pocheret æg
8

Tag nu en lille kasserolle med vand, og bring det til lige under kogepunktet. Gerne omkring 85-90 grader. Det kan være svært at vurdere, men det vigtigste er, at vandet ikke bulderkoger, men kun er rigtig varmt.

9

Tilsæt 2 spsk. æbleeddike i vandet, og slå et æg ud i en lille skål eller kop.

10

Med et piskeris eller en ske laves cirkulære bevægelser i vandet, og ægget hældes i. Bevægelsen i vandet skal nu vikle ægget rundt om sig selv, imens det tilbereder. Hvis det er første gang du pocherer æg, anbefales det kun at lave ét æg ad gangen.

11

Når ægget har pocheret i 2-3 min., tages det op og lægges kort (30-40 sek.) i helt koldt vand for at bremse kogningen. Læg herefter ægget på lidt køkkenrulle til servering. Gentag med det andet æg.

Forret: Grillede asparges på sprødt brød med (pocherede) æg og flager af parmesan