Grillede grøntsager med mandler, pesto og oliven

Bog: Vegetarisk Hverdag © FADL

Foto: Jesper Glyrskov

Mængde4 personerForfatterSebastian RandrupKategori

Du skal bruge

 40 g pinjekerner
 100 g basilikum
 3 dl vindruekerneolie
 3 fed hvidløg
 40 g parmesan
 salt og peber
 saft af 1 citron
 300 g asparges
 ½ dl olivenolie
 1 gul squash
 1 grøn squash
 2 kejserhatte
 1 rødløg
 1 håndfuld mandler
 1 håndfuld kalamataoliven uden sten
 1 håndfuld brøndkarse
 evt. lidt spiselige blomster

Sådan gør du

1

Rist pinjekerner på en pande uden fedtstof ved middelvarme i ca. 5-6 min. til de er gyldne. Sæt dem til side.

2

Blend basilikum med vindruekerneolie, hvidløg, pinjekerner og parmesan til pestoen er helt fin. Smag den til med salt og peber.

3

Sæt en grillpande på blus og skru helt op for varmen.

4

Knæk bundene af aspargesene og vend dem med lidt olivenolie.

5

Når panden er rygende varm grilles aspargesene i ca. 2 min. på hver side, til de har fået flotte, mørke grillstriber. Læg dem til side.

6

Skær nu helt tynde skiver af squash og kejserhat, som ligeledes vendes med en smule olivenolie.

7

Grill dem begge på den varme grillpande i ca. 1-2 min. på hver side, til de har fået godt med farve. Læg dem til side.

8

Skræl rødløg uden at fjerne roden og skær det i sjettedele. Vend dem med olivenolie, og grill dem i 4-5 min.

9

Krydr alle de grillede grøntsager godt med salt og peber, vend dem sammen og læg dem pænt i et fad.

10

Hak mandler og oliven groft og drys over salaten.

11

Fordel et par spsk. af pestoen over, pynt med brøndkarse og spiselige blomster og servér.

Prøv også 

Ingredienser

 40 g pinjekerner
 100 g basilikum
 3 dl vindruekerneolie
 3 fed hvidløg
 40 g parmesan
 salt og peber
 saft af 1 citron
 300 g asparges
 ½ dl olivenolie
 1 gul squash
 1 grøn squash
 2 kejserhatte
 1 rødløg
 1 håndfuld mandler
 1 håndfuld kalamataoliven uden sten
 1 håndfuld brøndkarse
 evt. lidt spiselige blomster

Vejledning

1

Rist pinjekerner på en pande uden fedtstof ved middelvarme i ca. 5-6 min. til de er gyldne. Sæt dem til side.

2

Blend basilikum med vindruekerneolie, hvidløg, pinjekerner og parmesan til pestoen er helt fin. Smag den til med salt og peber.

3

Sæt en grillpande på blus og skru helt op for varmen.

4

Knæk bundene af aspargesene og vend dem med lidt olivenolie.

5

Når panden er rygende varm grilles aspargesene i ca. 2 min. på hver side, til de har fået flotte, mørke grillstriber. Læg dem til side.

6

Skær nu helt tynde skiver af squash og kejserhat, som ligeledes vendes med en smule olivenolie.

7

Grill dem begge på den varme grillpande i ca. 1-2 min. på hver side, til de har fået godt med farve. Læg dem til side.

8

Skræl rødløg uden at fjerne roden og skær det i sjettedele. Vend dem med olivenolie, og grill dem i 4-5 min.

9

Krydr alle de grillede grøntsager godt med salt og peber, vend dem sammen og læg dem pænt i et fad.

10

Hak mandler og oliven groft og drys over salaten.

11

Fordel et par spsk. af pestoen over, pynt med brøndkarse og spiselige blomster og servér.

Grillede grøntsager med mandler, pesto og oliven