Udskrivningsindstillinger:

Grillede grøntsager med mandler, pesto og oliven

Mængde4 personer

 40 g pinjekerner
 100 g basilikum
 3 dl vindruekerneolie
 3 fed hvidløg
 40 g parmesan
 salt og peber
 saft af 1 citron
 300 g asparges
 ½ dl olivenolie
 1 gul squash
 1 grøn squash
 2 kejserhatte
 1 rødløg
 1 håndfuld mandler
 1 håndfuld kalamataoliven uden sten
 1 håndfuld brøndkarse
 evt. lidt spiselige blomster
1

Rist pinjekerner på en pande uden fedtstof ved middelvarme i ca. 5-6 min. til de er gyldne. Sæt dem til side.

2

Blend basilikum med vindruekerneolie, hvidløg, pinjekerner og parmesan til pestoen er helt fin. Smag den til med salt og peber.

3

Sæt en grillpande på blus og skru helt op for varmen.

4

Knæk bundene af aspargesene og vend dem med lidt olivenolie.

5

Når panden er rygende varm grilles aspargesene i ca. 2 min. på hver side, til de har fået flotte, mørke grillstriber. Læg dem til side.

6

Skær nu helt tynde skiver af squash og kejserhat, som ligeledes vendes med en smule olivenolie.

7

Grill dem begge på den varme grillpande i ca. 1-2 min. på hver side, til de har fået godt med farve. Læg dem til side.

8

Skræl rødløg uden at fjerne roden og skær det i sjettedele. Vend dem med olivenolie, og grill dem i 4-5 min.

9

Krydr alle de grillede grøntsager godt med salt og peber, vend dem sammen og læg dem pænt i et fad.

10

Hak mandler og oliven groft og drys over salaten.

11

Fordel et par spsk. af pestoen over, pynt med brøndkarse og spiselige blomster og servér.

Næringsfakta

personer 4