Grillet selleri med svampe

© kirstenskaarup.dk

Mængde4 personerForfatterKirsten SkaarupKategori

Du skal bruge

 25 g tørrede svampe, gerne Karl Johan
 1 stor selleri
 olivenolie
 citronsaft
 50 g løg
 2 fed hvidløg
 200 g østershatte
 300 g champignon
 bredbladet persille
Sovs
 1 hakket skalotteløg
 smør
 2 dl soja quisine eller anden fløde
 1 spsk citronsaft
 1 nip af safrantråde
 salt

Sådan gør du

1

Læg de tørrede svampe i blød en times tid.

2

Skær sellerien i 16 tynde skiver. Skiverne skal helst være i ét stykke, ca. 3 mm tykke. Skær skrællen af skiverne.

3

Pensl skiverne med en blanding af olie og citronsaft og læg dem på en bageplade.

4

Grill skiverne, til de er gyldne på begge sider.

5

Hak løg og hvidløg og svits dem i 4 spsk olie et par minutter.

6

Skær østershattene i strimler og champignonerne i skiver. Kom dem på panden sammen med 1 spsk citronsaft og steg dem ved god varme. Smag til med salt og peber.

7

Retten kan forberedes hertil, dagen før den skal serveres.

8

Inden serveringen varmes selleriskiver og svampe i ovnen. Læg skiverne sammen fire og fire med svampene imellem.

9

Servér sellerianretningen portionsvis og drys med persille. Læg gerne en sovs udenom.

Sovs
10

Du kan servere en safransovs til (svits et hakket skalotteløg i lidt smør, hæld 2 dl piskefløde eller sojamælk og 1 spsk citronsaft i gryden og lad det tykne lidt. Stød et nip safrantråde med lidt salt i en morter, hæld kogende vand på og kom det i sovsen. Lad den simre lidt.

11

Eller blend en sovs af persille, olie, lidt fløde og tamari og dryp den uden om sellerien.

Ugen opskrifter

Ingredienser

 25 g tørrede svampe, gerne Karl Johan
 1 stor selleri
 olivenolie
 citronsaft
 50 g løg
 2 fed hvidløg
 200 g østershatte
 300 g champignon
 bredbladet persille
Sovs
 1 hakket skalotteløg
 smør
 2 dl soja quisine eller anden fløde
 1 spsk citronsaft
 1 nip af safrantråde
 salt

Vejledning

1

Læg de tørrede svampe i blød en times tid.

2

Skær sellerien i 16 tynde skiver. Skiverne skal helst være i ét stykke, ca. 3 mm tykke. Skær skrællen af skiverne.

3

Pensl skiverne med en blanding af olie og citronsaft og læg dem på en bageplade.

4

Grill skiverne, til de er gyldne på begge sider.

5

Hak løg og hvidløg og svits dem i 4 spsk olie et par minutter.

6

Skær østershattene i strimler og champignonerne i skiver. Kom dem på panden sammen med 1 spsk citronsaft og steg dem ved god varme. Smag til med salt og peber.

7

Retten kan forberedes hertil, dagen før den skal serveres.

8

Inden serveringen varmes selleriskiver og svampe i ovnen. Læg skiverne sammen fire og fire med svampene imellem.

9

Servér sellerianretningen portionsvis og drys med persille. Læg gerne en sovs udenom.

Sovs
10

Du kan servere en safransovs til (svits et hakket skalotteløg i lidt smør, hæld 2 dl piskefløde eller sojamælk og 1 spsk citronsaft i gryden og lad det tykne lidt. Stød et nip safrantråde med lidt salt i en morter, hæld kogende vand på og kom det i sovsen. Lad den simre lidt.

11

Eller blend en sovs af persille, olie, lidt fløde og tamari og dryp den uden om sellerien.

Grillet selleri med svampe