Helstegt blomkål med kapersvinaigrette og sprøde brødcroutoner.

Bog: Vegetarisk Hverdag © FADL

Foto: Jesper Glyrskov

Mængde2 personerForfatterSebastian RandrupKategori

Du skal bruge

 1 blomkål
 50 g + 1 spsk. smør
 salt og peber
 100 g lyst brød
 1 dl olivenolie
 30 g kapers
 saft af 1 citron
 1 håndfuld ærteskud

Sådan gør du

1

Fjern blade fra blomkålen, og gnid den ind i smør over det hele, og krydr godt med salt og peber.

2

Læg det i et ovnfast fad, og dæk fadet med sølvpapir. Bag blomkålen i ovnen ved 160 grader i ca. 16-18 min.

3

Lav brødcroutoner ved at skære brødet i små rustikke stykker.

4

Smelt 1 spsk. smør på en pande og tilsæt 2 spsk. olivenolie. Når smørret er smeltet, tilsættes brødet, og det steges gyldent og sprødt i ca. 7-8 min. Krydrer med salt og peber, og læg herefter på fedtsugende papir.

5

Hak kapers helt fint, og bland dem med resten af olivenolien, og smag til med frisk citronsaft og peber.

6

Når blomkålen er bagt færdig, tages sølvpapiret af, og ovnen skrues op til 200 grader. Bag det yderligere i 10 min.

Tag blomkålen ud, og lad den hvile i 4-5 min. Skær den i store grove stykker, og anret det med de sprøde croutoner, og fordel kapersvinaigretten over. Pynt af med ærteskud, og servér.

Ugens opskrifter

Ingredienser

 1 blomkål
 50 g + 1 spsk. smør
 salt og peber
 100 g lyst brød
 1 dl olivenolie
 30 g kapers
 saft af 1 citron
 1 håndfuld ærteskud

Vejledning

1

Fjern blade fra blomkålen, og gnid den ind i smør over det hele, og krydr godt med salt og peber.

2

Læg det i et ovnfast fad, og dæk fadet med sølvpapir. Bag blomkålen i ovnen ved 160 grader i ca. 16-18 min.

3

Lav brødcroutoner ved at skære brødet i små rustikke stykker.

4

Smelt 1 spsk. smør på en pande og tilsæt 2 spsk. olivenolie. Når smørret er smeltet, tilsættes brødet, og det steges gyldent og sprødt i ca. 7-8 min. Krydrer med salt og peber, og læg herefter på fedtsugende papir.

5

Hak kapers helt fint, og bland dem med resten af olivenolien, og smag til med frisk citronsaft og peber.

6

Når blomkålen er bagt færdig, tages sølvpapiret af, og ovnen skrues op til 200 grader. Bag det yderligere i 10 min.

Tag blomkålen ud, og lad den hvile i 4-5 min. Skær den i store grove stykker, og anret det med de sprøde croutoner, og fordel kapersvinaigretten over. Pynt af med ærteskud, og servér.

Helstegt blomkål med kapersvinaigrette og sprøde brødcroutoner