Helstegt rødspætte med brunet smør, kapers og sprød salat.

Bog: Vegetarisk Hverdag © FADL
Foto: Jesper Glyrskov
Start med at skylle dine rødspætter under rindende vand og fjern evt. rester af blod fra hovedet.
Vend herefter rødspætterne i rugmel og sørg for at de er godt dækket på begge sider og krydr med salt og peber.
Varm en pande op til middelhøj varme og smelt smør sammen med 2 spsk. olivenolie.
Imens skælles skalotteløget og deles på den lange led. Del herefter løget i enkelte skaller.
En lille gryde fyldes med vand og bringes til kogepunktet, og heri blancheres løgskallerne i ca. 3 minutter og tages herefter op.
Når smørret har bruset af kommes rødspætten på med oversiden nedad (det er den mørkeste side af fisken).
Steg rødspætterne i ca. 5 minutter på hver side.
Bland en dressing af 2 spsk. olivenolie, saft af ½ citron, salt og peber.
Skyl salaten og radiserne og del radiserne i halve.
Bland salat, radiser og løg med dressingen.
Når rødspætterne er gyldne og færdigstegte på begge sider, tages de af varmen og kapers kommes på panden sammen med saften fra ½ citron.
Bland det godt rundt og server det ovenpå fisken sammen med den sprøde salat.
Ingredienser
Vejledning
Start med at skylle dine rødspætter under rindende vand og fjern evt. rester af blod fra hovedet.
Vend herefter rødspætterne i rugmel og sørg for at de er godt dækket på begge sider og krydr med salt og peber.
Varm en pande op til middelhøj varme og smelt smør sammen med 2 spsk. olivenolie.
Imens skælles skalotteløget og deles på den lange led. Del herefter løget i enkelte skaller.
En lille gryde fyldes med vand og bringes til kogepunktet, og heri blancheres løgskallerne i ca. 3 minutter og tages herefter op.
Når smørret har bruset af kommes rødspætten på med oversiden nedad (det er den mørkeste side af fisken).
Steg rødspætterne i ca. 5 minutter på hver side.
Bland en dressing af 2 spsk. olivenolie, saft af ½ citron, salt og peber.
Skyl salaten og radiserne og del radiserne i halve.
Bland salat, radiser og løg med dressingen.
Når rødspætterne er gyldne og færdigstegte på begge sider, tages de af varmen og kapers kommes på panden sammen med saften fra ½ citron.
Bland det godt rundt og server det ovenpå fisken sammen med den sprøde salat.