Helstegt rødspætte med brunet smør, kapers og sprød salat.

Bog: Vegetarisk Hverdag © FADL

Foto: Jesper Glyrskov

Mængde2 personerForfatterSebastian RandrupKategori

Du skal bruge

Ingredienser
 2 flåede rødspætter
 50 g rugmel
 2 spsk smør
 4 spsk olivenolie
 1 spsk kapers (kan udelades)
 1 skalotteløg (kan erstattes af alm. løg)
 80 g blandet salat (eksempelvis spinat, hjertesalat, hovedsalat)
 5 radiser
 1 citron
 salt og peber

Sådan gør du

1

Start med at skylle dine rødspætter under rindende vand og fjern evt. rester af blod fra hovedet.

2

Vend herefter rødspætterne i rugmel og sørg for at de er godt dækket på begge sider og krydr med salt og peber.

3

Varm en pande op til middelhøj varme og smelt smør sammen med 2 spsk. olivenolie.

4

Imens skælles skalotteløget og deles på den lange led. Del herefter løget i enkelte skaller.

5

En lille gryde fyldes med vand og bringes til kogepunktet, og heri blancheres løgskallerne i ca. 3 minutter og tages herefter op.

6

Når smørret har bruset af kommes rødspætten på med oversiden nedad (det er den mørkeste side af fisken).

7

Steg rødspætterne i ca. 5 minutter på hver side.

8

Bland en dressing af 2 spsk. olivenolie, saft af ½ citron, salt og peber.

9

Skyl salaten og radiserne og del radiserne i halve.

10

Bland salat, radiser og løg med dressingen.

11

Når rødspætterne er gyldne og færdigstegte på begge sider, tages de af varmen og kapers kommes på panden sammen med saften fra ½ citron.

12

Bland det godt rundt og server det ovenpå fisken sammen med den sprøde salat.

Ugen opskrifter

Ingredienser

Ingredienser
 2 flåede rødspætter
 50 g rugmel
 2 spsk smør
 4 spsk olivenolie
 1 spsk kapers (kan udelades)
 1 skalotteløg (kan erstattes af alm. løg)
 80 g blandet salat (eksempelvis spinat, hjertesalat, hovedsalat)
 5 radiser
 1 citron
 salt og peber

Vejledning

1

Start med at skylle dine rødspætter under rindende vand og fjern evt. rester af blod fra hovedet.

2

Vend herefter rødspætterne i rugmel og sørg for at de er godt dækket på begge sider og krydr med salt og peber.

3

Varm en pande op til middelhøj varme og smelt smør sammen med 2 spsk. olivenolie.

4

Imens skælles skalotteløget og deles på den lange led. Del herefter løget i enkelte skaller.

5

En lille gryde fyldes med vand og bringes til kogepunktet, og heri blancheres løgskallerne i ca. 3 minutter og tages herefter op.

6

Når smørret har bruset af kommes rødspætten på med oversiden nedad (det er den mørkeste side af fisken).

7

Steg rødspætterne i ca. 5 minutter på hver side.

8

Bland en dressing af 2 spsk. olivenolie, saft af ½ citron, salt og peber.

9

Skyl salaten og radiserne og del radiserne i halve.

10

Bland salat, radiser og løg med dressingen.

11

Når rødspætterne er gyldne og færdigstegte på begge sider, tages de af varmen og kapers kommes på panden sammen med saften fra ½ citron.

12

Bland det godt rundt og server det ovenpå fisken sammen med den sprøde salat.

Helstegt rødspætte med brunet smør, kapers og sprød salat.