Moules frites med gulerødder

Foto: Jesper Glyrskov

Mængde2 personerForfatterSebastian RandrupKategori

Du skal bruge

 1 løg
 2 fed hvidløg
 2 gulerødder
 1 porre
 2 spsk olivenolie
 1 kg blåmuslinger
 2 dl hvidvin ( måske dansk)
 2 dl fløde
 1 citron
 1 håndfuld dild
 700 g bagekartofler
 1 dl eddike
 3 spsk mayonnaise
 1,50 tsk paprika
 salt og peber

Sådan gør du

1

Start med at lave pomfritterne ved at skære dine bagekartofler ud til i pomfrit lignende stykker og læg dem i koldt vand. Skift vandet et par gange.

2

Kog nu pomfritterne i 2 liter vand og 1 dl eddike i ca. 8 minutter og køl dem herefter ned i køleskabet i ca. 20-25 minutter.

3

Imens tændes ovnen på 200 grader.

4

Når fritterne er kølet ned, kommes de på en bageplade beklædt med bagepapir og kommes i ovnen i ca. 35-40 minutter indtil at de er gyldne og sprøde. Drys med salt lige inden servering.

5

Imens fritterne bages, skrælles løg og hvidløg og skæres det i tynde skiver.

6

Skær top og bund af porre, del det på langs og skyld det grundigt. Skær det herefter i tynde skiver.

7

I en stor gryde varmes olivenolie op til medium varme og heri steges porre, hvidløg og løg i 6-7 minutter indtil at det hele er faldet lidt sammen.

8

Imens skrælles gulerod og skæres i tynde strimler.

9

Rens muslingerne ved at fjerne ”skægget” som kan sidde i lukningen og kassere de muslinger som er ødelagte eller åbne.

10

Når løg, porre og hvidløg er blevet let gyldent kommes gulerødderne på og det hele steger sammen i 2-3 minutter.

11

Skru nu godt op for varmen, kom muslinger i gryden sammen med hvidvin og sæt låg på.

12

Lad muslingerne dampe under låg i ca. 3-4 minutter indtil at de alle har åbnet sig.

13

Imens blandes mayonnaisens med paprika og smages til med salt og peber.

14

Når muslingerne har åbnet sig, tages de af varmen og muslingerne sigtes fra og saucen kommes tilbage i gryden sammen med piskefløde.

15

Lad saucen koge op så fløden tykner og smag til med frisk citronsaft, salt og peber.

16

Vend muslingerne i gryden sammen med saucen og servér med frisk dild over, dine sprøde fritter og paprika mayo.

Ugens opskrifter

Ingredienser

 1 løg
 2 fed hvidløg
 2 gulerødder
 1 porre
 2 spsk olivenolie
 1 kg blåmuslinger
 2 dl hvidvin ( måske dansk)
 2 dl fløde
 1 citron
 1 håndfuld dild
 700 g bagekartofler
 1 dl eddike
 3 spsk mayonnaise
 1,50 tsk paprika
 salt og peber

Vejledning

1

Start med at lave pomfritterne ved at skære dine bagekartofler ud til i pomfrit lignende stykker og læg dem i koldt vand. Skift vandet et par gange.

2

Kog nu pomfritterne i 2 liter vand og 1 dl eddike i ca. 8 minutter og køl dem herefter ned i køleskabet i ca. 20-25 minutter.

3

Imens tændes ovnen på 200 grader.

4

Når fritterne er kølet ned, kommes de på en bageplade beklædt med bagepapir og kommes i ovnen i ca. 35-40 minutter indtil at de er gyldne og sprøde. Drys med salt lige inden servering.

5

Imens fritterne bages, skrælles løg og hvidløg og skæres det i tynde skiver.

6

Skær top og bund af porre, del det på langs og skyld det grundigt. Skær det herefter i tynde skiver.

7

I en stor gryde varmes olivenolie op til medium varme og heri steges porre, hvidløg og løg i 6-7 minutter indtil at det hele er faldet lidt sammen.

8

Imens skrælles gulerod og skæres i tynde strimler.

9

Rens muslingerne ved at fjerne ”skægget” som kan sidde i lukningen og kassere de muslinger som er ødelagte eller åbne.

10

Når løg, porre og hvidløg er blevet let gyldent kommes gulerødderne på og det hele steger sammen i 2-3 minutter.

11

Skru nu godt op for varmen, kom muslinger i gryden sammen med hvidvin og sæt låg på.

12

Lad muslingerne dampe under låg i ca. 3-4 minutter indtil at de alle har åbnet sig.

13

Imens blandes mayonnaisens med paprika og smages til med salt og peber.

14

Når muslingerne har åbnet sig, tages de af varmen og muslingerne sigtes fra og saucen kommes tilbage i gryden sammen med piskefløde.

15

Lad saucen koge op så fløden tykner og smag til med frisk citronsaft, salt og peber.

16

Vend muslingerne i gryden sammen med saucen og servér med frisk dild over, dine sprøde fritter og paprika mayo.

Hovedret: Moules frites med gulerødder