Jasmin Gabays Rabarberkage

"Rabarber er i sæson, så de skal bruges! Der er jo tusind måder at lave en lækker rabarberkage på! For mig er det lækre syren som er så udtalt. Jeg har valgt denne kage fordi jeg synes at blandingen af den sprøde crumble, den bløde kage og de syrlige rabarber er helt perfekt!” - Jasmin Gabay

Mængde1 personForfatterJasmin GabayKategori

Du skal bruge

Dej
 200 g sukker
 200 g smør
 200 g mel
 1 tsk bagepulver
 2 æg
 1 nip salt
Crumble
 75 g mel
 75 g sukker
 75 g koldt smør
Rabarberfyld
 300 g rabarber
 2 spsk mel

Sådan gør du

Dej
1

Pisk æg og sukker luftigt

2

Vend de tørre ingredienser i

3

Smelt smøret og vend det i

4

Kom det i en springform foret med bagepapir

Crumble
5

Hak i det til det har samme konsistens som revet parmasan. Altså klumpet og løst

Rabarberfyld
6

Hak dine rabarber

7

Vend dem i mel, så det lige dækker skiverne

Samling
8

Når dejen er kommet i springformen kommes de melovertrukne rabarber ovenpå (Man overtrækker dem med mel for at de ikke skal falde til bunds i dejen).

9

Derefter kommes den i en forvarmet ovn på 190 C i 30 min

10

Tag den ud og kom din crumble dej løst hen over, bag videre i 25 min

11

Tag ud af ovnen og stil til afkøling. Den her er både brand god lun eller helt kold dagen efter – Meget gerne med creme fraiche

Kage opskrifter

Ingredienser

Dej
 200 g sukker
 200 g smør
 200 g mel
 1 tsk bagepulver
 2 æg
 1 nip salt
Crumble
 75 g mel
 75 g sukker
 75 g koldt smør
Rabarberfyld
 300 g rabarber
 2 spsk mel

Vejledning

Dej
1

Pisk æg og sukker luftigt

2

Vend de tørre ingredienser i

3

Smelt smøret og vend det i

4

Kom det i en springform foret med bagepapir

Crumble
5

Hak i det til det har samme konsistens som revet parmasan. Altså klumpet og løst

Rabarberfyld
6

Hak dine rabarber

7

Vend dem i mel, så det lige dækker skiverne

Samling
8

Når dejen er kommet i springformen kommes de melovertrukne rabarber ovenpå (Man overtrækker dem med mel for at de ikke skal falde til bunds i dejen).

9

Derefter kommes den i en forvarmet ovn på 190 C i 30 min

10

Tag den ud og kom din crumble dej løst hen over, bag videre i 25 min

11

Tag ud af ovnen og stil til afkøling. Den her er både brand god lun eller helt kold dagen efter – Meget gerne med creme fraiche

Jasmin Gabays Rabarberkage