Kikærtepaté med sprød overflade

Mængde4 personerForfatterKirsten SkaarupKategori

Du skal bruge

 200 g kikærter (eller 2 dåser)
 1 spsk tahin (sesampasta) eller jordnøddesmør
 6 fed hvidløg
 75 g skalotteløg
 200 g kartofler
 50 g græskarkerner
 1 økologisk citron
 ½ dl olivenolie + 3 spsk.
 2 spsk dijonsennep
 2 spsk tamari (soja)
 friskkværnet peber, rørsukker
 2 spsk loppefrøskaller (HUSK), alternativt mel
 ½ dl havrefløde eller anden fløde
 4 spsk sesamfrø

Sådan gør du

1

Læg kikærterne i blød mindst 8 timer.

2

Hvis du bruger kikærter fra dåse skal de blot afdryppes.

3

Afdryp de udblødte kikærter (de skal ikke koges) og findel dem i en foodprocessor.

4

Hak 4 fed hvidløg og skalotteløgene. Rør løgene i kikærterne.

5

Riv kartoflerne groft (du behøver ikke at skrælle dem).

6

Hak græskarkernerne og rist dem gyldne på en tør pande.

7

Riv 2 tsk skal af citronen og rør det i plantefarsen sammen med 3 spsk citronsaft, 1/2 dl olie, sennep, tamari og græskarkerner.

8

Pisk loppefrøskallerne ud i fløden. Tilsæt det sammen med kartoflerne.

9

Smag farsen godt til med sennep, tamari, peber, sukker og citronsaft og citronskal.

10

Læg farsen i en smurt ovnfast form.

11

Pres de sidste to fed hvidløg og rør dem i 3 spsk olie. Smør olien på postejen og drys med sesamfrøene. Pres dem lidt ned i farsen.

12

Bag pateen i en 200 grader varm ovn ca. 40 minutter.
Server med en god salat.

Ugens opskrifter

Ingredienser

 200 g kikærter (eller 2 dåser)
 1 spsk tahin (sesampasta) eller jordnøddesmør
 6 fed hvidløg
 75 g skalotteløg
 200 g kartofler
 50 g græskarkerner
 1 økologisk citron
 ½ dl olivenolie + 3 spsk.
 2 spsk dijonsennep
 2 spsk tamari (soja)
 friskkværnet peber, rørsukker
 2 spsk loppefrøskaller (HUSK), alternativt mel
 ½ dl havrefløde eller anden fløde
 4 spsk sesamfrø

Vejledning

1

Læg kikærterne i blød mindst 8 timer.

2

Hvis du bruger kikærter fra dåse skal de blot afdryppes.

3

Afdryp de udblødte kikærter (de skal ikke koges) og findel dem i en foodprocessor.

4

Hak 4 fed hvidløg og skalotteløgene. Rør løgene i kikærterne.

5

Riv kartoflerne groft (du behøver ikke at skrælle dem).

6

Hak græskarkernerne og rist dem gyldne på en tør pande.

7

Riv 2 tsk skal af citronen og rør det i plantefarsen sammen med 3 spsk citronsaft, 1/2 dl olie, sennep, tamari og græskarkerner.

8

Pisk loppefrøskallerne ud i fløden. Tilsæt det sammen med kartoflerne.

9

Smag farsen godt til med sennep, tamari, peber, sukker og citronsaft og citronskal.

10

Læg farsen i en smurt ovnfast form.

11

Pres de sidste to fed hvidløg og rør dem i 3 spsk olie. Smør olien på postejen og drys med sesamfrøene. Pres dem lidt ned i farsen.

12

Bag pateen i en 200 grader varm ovn ca. 40 minutter.
Server med en god salat.

Kikærtepaté med sprød overflade