Kikærtepaté med sprød overflade

Læg kikærterne i blød mindst 8 timer.
Hvis du bruger kikærter fra dåse skal de blot afdryppes.
Afdryp de udblødte kikærter (de skal ikke koges) og findel dem i en foodprocessor.
Hak 4 fed hvidløg og skalotteløgene. Rør løgene i kikærterne.
Riv kartoflerne groft (du behøver ikke at skrælle dem).
Hak græskarkernerne og rist dem gyldne på en tør pande.
Riv 2 tsk skal af citronen og rør det i plantefarsen sammen med 3 spsk citronsaft, 1/2 dl olie, sennep, tamari og græskarkerner.
Pisk loppefrøskallerne ud i fløden. Tilsæt det sammen med kartoflerne.
Smag farsen godt til med sennep, tamari, peber, sukker og citronsaft og citronskal.
Læg farsen i en smurt ovnfast form.
Pres de sidste to fed hvidløg og rør dem i 3 spsk olie. Smør olien på postejen og drys med sesamfrøene. Pres dem lidt ned i farsen.
Bag pateen i en 200 grader varm ovn ca. 40 minutter.
Server med en god salat.
Ingredienser
Vejledning
Læg kikærterne i blød mindst 8 timer.
Hvis du bruger kikærter fra dåse skal de blot afdryppes.
Afdryp de udblødte kikærter (de skal ikke koges) og findel dem i en foodprocessor.
Hak 4 fed hvidløg og skalotteløgene. Rør løgene i kikærterne.
Riv kartoflerne groft (du behøver ikke at skrælle dem).
Hak græskarkernerne og rist dem gyldne på en tør pande.
Riv 2 tsk skal af citronen og rør det i plantefarsen sammen med 3 spsk citronsaft, 1/2 dl olie, sennep, tamari og græskarkerner.
Pisk loppefrøskallerne ud i fløden. Tilsæt det sammen med kartoflerne.
Smag farsen godt til med sennep, tamari, peber, sukker og citronsaft og citronskal.
Læg farsen i en smurt ovnfast form.
Pres de sidste to fed hvidløg og rør dem i 3 spsk olie. Smør olien på postejen og drys med sesamfrøene. Pres dem lidt ned i farsen.
Bag pateen i en 200 grader varm ovn ca. 40 minutter.
Server med en god salat.