Klassisk skøn løgsuppe med sprødt brød

Bog: Mæt på budget © Aronsen

Foto: Jesper Glyrskov

Mængde2 personerForfatterSebastian RandrupKategori
Du skal bruge
 4 løg
 50 g smør
 1 spsk sukker
 1 spsk mel
 8 dl hønseboullion
 4 skiver godt brød
 salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
1

Pil løgene, og snit dem i tynde skiver.

2

Brun løgene i en gryde sammen med smørret ved middel varme. Drys med sukkeret, skru ned til svag varme, og steg dem i ca. 2 timer. Rør jævnligt. Løgene skal have lang tid for at blive helt karamelliserede og give smag til suppen.

3

Tilsæt melet, når løgene er meget mørke, og lad det stege med i 1 minuts tid.

4

Tilsæt hønsebouillon, og pisk i suppen i et par minutter.

5

Lad suppen koge i ca. 10 minutter, og smag den så til med salt og peber.

6

Rist brødskiverne på en brødrister, eller grill dem på en grillpande ved høj varme, og servér dem til suppen.

Ugens opskrifter

Ingredienser

 4 løg
 50 g smør
 1 spsk sukker
 1 spsk mel
 8 dl hønseboullion
 4 skiver godt brød
 salt og friskkværnet peber

Vejledning

1

Pil løgene, og snit dem i tynde skiver.

2

Brun løgene i en gryde sammen med smørret ved middel varme. Drys med sukkeret, skru ned til svag varme, og steg dem i ca. 2 timer. Rør jævnligt. Løgene skal have lang tid for at blive helt karamelliserede og give smag til suppen.

3

Tilsæt melet, når løgene er meget mørke, og lad det stege med i 1 minuts tid.

4

Tilsæt hønsebouillon, og pisk i suppen i et par minutter.

5

Lad suppen koge i ca. 10 minutter, og smag den så til med salt og peber.

6

Rist brødskiverne på en brødrister, eller grill dem på en grillpande ved høj varme, og servér dem til suppen.

Klassisk skøn løgsuppe med sprødt brød