Klassisk skøn løgsuppe med sprødt brød

Bog: Mæt på budget © Aronsen
Foto: Jesper Glyrskov
Pil løgene, og snit dem i tynde skiver.
Brun løgene i en gryde sammen med smørret ved middel varme. Drys med sukkeret, skru ned til svag varme, og steg dem i ca. 2 timer. Rør jævnligt. Løgene skal have lang tid for at blive helt karamelliserede og give smag til suppen.
Tilsæt melet, når løgene er meget mørke, og lad det stege med i 1 minuts tid.
Tilsæt hønsebouillon, og pisk i suppen i et par minutter.
Lad suppen koge i ca. 10 minutter, og smag den så til med salt og peber.
Rist brødskiverne på en brødrister, eller grill dem på en grillpande ved høj varme, og servér dem til suppen.
Ingredienser
Vejledning
Pil løgene, og snit dem i tynde skiver.
Brun løgene i en gryde sammen med smørret ved middel varme. Drys med sukkeret, skru ned til svag varme, og steg dem i ca. 2 timer. Rør jævnligt. Løgene skal have lang tid for at blive helt karamelliserede og give smag til suppen.
Tilsæt melet, når løgene er meget mørke, og lad det stege med i 1 minuts tid.
Tilsæt hønsebouillon, og pisk i suppen i et par minutter.
Lad suppen koge i ca. 10 minutter, og smag den så til med salt og peber.
Rist brødskiverne på en brødrister, eller grill dem på en grillpande ved høj varme, og servér dem til suppen.