Krydret karrygryde med kikærter og blomkål

Bog: Mæt på budget © Aronsen

Foto: Jesper Glyrskov

Mængde2 personerForfatterSebastian RandrupKategori
Du skal bruge
 4 spsk smagsneutral olie
 2 løg
 2 fed hvidløg
 3 gulerødder
 ¼ blomkål
 1 spsk paprika
 1 spsk karry
 1 spsk tomatpuré
 1 hønseboullionterning
 1 dåse kogte kikærter, drænede
 2 dl basmatisris
 1 rødløg
 1 håndfuld frisk koriander
 salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
1

Sæt en gryde på blusset, og varm olien op ved middel varme.

2

Pil løg og hvidløg, og snit begge dele fint.

3

Steg løg og hvidløg i olien i 4-5 minutter, til det er gyldent.

4

Skræl gulerødderne, og skær dem i grove stykker.

5

Skær også blomkålen i grove stykker.

6

Når løgene er blevet gyldne, tilsættes paprika, karry og tomatpuré, og det hele steges sammen i 2 minutter.

7

Kom gulerødder og blomkål i gryden, og rør godt rundt i et par minutter.

8

Hæld vand på, så det hele er dækket, og kom hønsebouillonterningen og kikærterne i gryden.

9

Kog gryderetten i 12-14 minutter, indtil grøntsagerne er møre, men stadig har lidt bid. Smag til med salt og peber.

10

Kom imens risene i en gryde med 4 dl vand og 1 spsk. salt. Kog risene i 12 minutter, tag dem af varmen, og lad dem trække med låg på i 10 minutter.

11

Pil rødløget, og skær det i tynde skiver, og skyl korianderen.

12

Servér gryderetten sammen med risene, pyntet med rødløg og koriander.

Ugens opskrifter

Ingredienser

 4 spsk smagsneutral olie
 2 løg
 2 fed hvidløg
 3 gulerødder
 ¼ blomkål
 1 spsk paprika
 1 spsk karry
 1 spsk tomatpuré
 1 hønseboullionterning
 1 dåse kogte kikærter, drænede
 2 dl basmatisris
 1 rødløg
 1 håndfuld frisk koriander
 salt og friskkværnet peber

Vejledning

1

Sæt en gryde på blusset, og varm olien op ved middel varme.

2

Pil løg og hvidløg, og snit begge dele fint.

3

Steg løg og hvidløg i olien i 4-5 minutter, til det er gyldent.

4

Skræl gulerødderne, og skær dem i grove stykker.

5

Skær også blomkålen i grove stykker.

6

Når løgene er blevet gyldne, tilsættes paprika, karry og tomatpuré, og det hele steges sammen i 2 minutter.

7

Kom gulerødder og blomkål i gryden, og rør godt rundt i et par minutter.

8

Hæld vand på, så det hele er dækket, og kom hønsebouillonterningen og kikærterne i gryden.

9

Kog gryderetten i 12-14 minutter, indtil grøntsagerne er møre, men stadig har lidt bid. Smag til med salt og peber.

10

Kom imens risene i en gryde med 4 dl vand og 1 spsk. salt. Kog risene i 12 minutter, tag dem af varmen, og lad dem trække med låg på i 10 minutter.

11

Pil rødløget, og skær det i tynde skiver, og skyl korianderen.

12

Servér gryderetten sammen med risene, pyntet med rødløg og koriander.

Krydret karrygryde med kikærter og blomkål