Kyllingeburger med grillede hvidkål, syltede rødløg og paprika.

Bog: Vegetarisk Hverdag © FADL
Foto: Jesper Glyrskov
I en lille gryde kommes vand, eddike og sukker og varmes op indtil at sukkeret er smeltet. Sæt herefter lagen til side og lad den køle af i 10 minutter.
Skræl rødløg og del det i løgskaller, og kom dem op i lagen. Lad gerne løgene stå og trække et par timer på køkkenbordet.
1/4 hvidkål vendes med olie, salt og peber og grilles på en varm grillpande i 4-5 minutter på hver side. Herefter skæres det groft ud og vendes med saften fra 1/2 citron.
Bland hakket kylling med æg, revet løg, hvedemel, paprika, salt og peber.
Lad farsen trække i 10 minutter og form den derefter til 2 store bøffer, som passer til dine burgerboller.
Vend hver bøf i rasp og steg dem gyldne på en pande med den resterende majsolie, ca. 6-8 min pr. side ved medium varme, indtil at de er gyldne og helt sprøde.
Skyl imens hjertesalaten og varm bollerne i ovnen i ca. 6-8 minutter.
Til sidst smøres bollen med mayonnaise på begge sider, hjertesalat lægges i bunden.
Kom bøffen ovenpå, og til sidst det grillede hvidkål og de syltede rødløg.
Pynt med karse og servér.
Ingredienser
Vejledning
I en lille gryde kommes vand, eddike og sukker og varmes op indtil at sukkeret er smeltet. Sæt herefter lagen til side og lad den køle af i 10 minutter.
Skræl rødløg og del det i løgskaller, og kom dem op i lagen. Lad gerne løgene stå og trække et par timer på køkkenbordet.
1/4 hvidkål vendes med olie, salt og peber og grilles på en varm grillpande i 4-5 minutter på hver side. Herefter skæres det groft ud og vendes med saften fra 1/2 citron.
Bland hakket kylling med æg, revet løg, hvedemel, paprika, salt og peber.
Lad farsen trække i 10 minutter og form den derefter til 2 store bøffer, som passer til dine burgerboller.
Vend hver bøf i rasp og steg dem gyldne på en pande med den resterende majsolie, ca. 6-8 min pr. side ved medium varme, indtil at de er gyldne og helt sprøde.
Skyl imens hjertesalaten og varm bollerne i ovnen i ca. 6-8 minutter.
Til sidst smøres bollen med mayonnaise på begge sider, hjertesalat lægges i bunden.
Kom bøffen ovenpå, og til sidst det grillede hvidkål og de syltede rødløg.
Pynt med karse og servér.