Kyllingeburger med grillede hvidkål, syltede rødløg og paprika.

Bog: Vegetarisk Hverdag © FADL

Foto: Jesper Glyrskov

Mængde2 personerForfatterSebastian RandrupKategori

Du skal bruge

Ingredienser
 400 g hakket kylling
 1 æg
 ½ løg
 1 spsk paprika
 2 spsk hvedemel
 1 dl rasp
 ¼ hvidkål (eller spidskål)
 1 rødløg
 1 dl sukker
 1 dl vand
 1 dl eddike
 2 burgerboller
 1 lille hjertesalat
 4 spsk mayonnaise
 1 dl majsolie
 2 spsk karse
 salt og peber
 ½ citron

Sådan gør du

1

I en lille gryde kommes vand, eddike og sukker og varmes op indtil at sukkeret er smeltet. Sæt herefter lagen til side og lad den køle af i 10 minutter.

2

Skræl rødløg og del det i løgskaller, og kom dem op i lagen. Lad gerne løgene stå og trække et par timer på køkkenbordet.

3

1/4 hvidkål vendes med olie, salt og peber og grilles på en varm grillpande i 4-5 minutter på hver side. Herefter skæres det groft ud og vendes med saften fra 1/2 citron.

4

Bland hakket kylling med æg, revet løg, hvedemel, paprika, salt og peber.

5

Lad farsen trække i 10 minutter og form den derefter til 2 store bøffer, som passer til dine burgerboller.

6

Vend hver bøf i rasp og steg dem gyldne på en pande med den resterende majsolie, ca. 6-8 min pr. side ved medium varme, indtil at de er gyldne og helt sprøde.

7

Skyl imens hjertesalaten og varm bollerne i ovnen i ca. 6-8 minutter.

8

Til sidst smøres bollen med mayonnaise på begge sider, hjertesalat lægges i bunden.

9

Kom bøffen ovenpå, og til sidst det grillede hvidkål og de syltede rødløg.
Pynt med karse og servér.

Ugen opskrifter

Ingredienser

Ingredienser
 400 g hakket kylling
 1 æg
 ½ løg
 1 spsk paprika
 2 spsk hvedemel
 1 dl rasp
 ¼ hvidkål (eller spidskål)
 1 rødløg
 1 dl sukker
 1 dl vand
 1 dl eddike
 2 burgerboller
 1 lille hjertesalat
 4 spsk mayonnaise
 1 dl majsolie
 2 spsk karse
 salt og peber
 ½ citron

Vejledning

1

I en lille gryde kommes vand, eddike og sukker og varmes op indtil at sukkeret er smeltet. Sæt herefter lagen til side og lad den køle af i 10 minutter.

2

Skræl rødløg og del det i løgskaller, og kom dem op i lagen. Lad gerne løgene stå og trække et par timer på køkkenbordet.

3

1/4 hvidkål vendes med olie, salt og peber og grilles på en varm grillpande i 4-5 minutter på hver side. Herefter skæres det groft ud og vendes med saften fra 1/2 citron.

4

Bland hakket kylling med æg, revet løg, hvedemel, paprika, salt og peber.

5

Lad farsen trække i 10 minutter og form den derefter til 2 store bøffer, som passer til dine burgerboller.

6

Vend hver bøf i rasp og steg dem gyldne på en pande med den resterende majsolie, ca. 6-8 min pr. side ved medium varme, indtil at de er gyldne og helt sprøde.

7

Skyl imens hjertesalaten og varm bollerne i ovnen i ca. 6-8 minutter.

8

Til sidst smøres bollen med mayonnaise på begge sider, hjertesalat lægges i bunden.

9

Kom bøffen ovenpå, og til sidst det grillede hvidkål og de syltede rødløg.
Pynt med karse og servér.

Kyllingeburger med grillede hvidkål, syltede rødløg og paprika.