Lommepizza

I denne uge handler det om at være kreativ og mindske madspild. Skift gerne ingredienser i opskrifterne ud og brug hvad du allerede har.

Mængde4 personerForfatterKirsten SkaarupKategori

Du skal bruge

Pizzadej
 2 tsk gær
 3 dl lunkent vand
 1 tsk salt
 ½ tsk rørsukker
 3 spsk olivenolie + lidt ekstra
 500 g hvedemel, evt. pizzamel
Fyld
 7 mellemstore kartofler
 flagesalt (Maldon)
 1 spsk tørret timian
 1 spsk tørret oregano
 200 g vegansk blød ost

Sådan gør du

1

Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt sukker, salt og olie.

2

Rør hvedemelet i lidt ad gangen og tilsæt så meget, at dejen kan æltes.

3

Ælt dejen godt igennem og stil den til hævning et par timer, gerne natten over.

4

Ælt dejen igennem igen og del den i ca. 14 stykker. Tril stykkerne til runde kugler og rul dem ud med en kagerulle til en diameter på ca. 10 cm.

5

Læg pizzabundene på bagepapir på en bageplade.

6

Skær kartoflerne i millimetertynde skiver. Brug gerne et mandolinjern.

7

Dæk dejen med kartoffelskiver og drys med krydderurter og lidt flagesalt. Dryp med lidt olivenolie.

8

Skær osten i tynde skiver og fordel dem på pizzaerne.

9

Sæt pizzaerne i en 250 grader varm ovn og skru ned til 225 grader.

10

Bag pizzaerne 8-10 minutter til de er gyldne på overfladen.

Ugens opskrifter

Ingredienser

Pizzadej
 2 tsk gær
 3 dl lunkent vand
 1 tsk salt
 ½ tsk rørsukker
 3 spsk olivenolie + lidt ekstra
 500 g hvedemel, evt. pizzamel
Fyld
 7 mellemstore kartofler
 flagesalt (Maldon)
 1 spsk tørret timian
 1 spsk tørret oregano
 200 g vegansk blød ost

Vejledning

1

Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt sukker, salt og olie.

2

Rør hvedemelet i lidt ad gangen og tilsæt så meget, at dejen kan æltes.

3

Ælt dejen godt igennem og stil den til hævning et par timer, gerne natten over.

4

Ælt dejen igennem igen og del den i ca. 14 stykker. Tril stykkerne til runde kugler og rul dem ud med en kagerulle til en diameter på ca. 10 cm.

5

Læg pizzabundene på bagepapir på en bageplade.

6

Skær kartoflerne i millimetertynde skiver. Brug gerne et mandolinjern.

7

Dæk dejen med kartoffelskiver og drys med krydderurter og lidt flagesalt. Dryp med lidt olivenolie.

8

Skær osten i tynde skiver og fordel dem på pizzaerne.

9

Sæt pizzaerne i en 250 grader varm ovn og skru ned til 225 grader.

10

Bag pizzaerne 8-10 minutter til de er gyldne på overfladen.

Fredag: Lommepizzaer