Luksus kartoffelmadder med friske asparges, knuste ærter og sennepsmayonnaise.

Bog: Vegetarisk Hverdag © FADL

Foto: Jesper Glyrskov

Mængde1 personForfatterSebastian RandrupKategori

Du skal bruge

 100 g ærter
 ½ dl olivenolie
 salt og peber
 Saft af en halv citron
 4 spsk mayonnaise
 1 spsk grov sennep
 6 grønne asparges
 6 kartofler, kogte
 2 skiver rugbrød
 1 håndfuld rød basilikum

Sådan gør du

1

Hæld kogende vand over de frosne ærter, og lad det stå i 3-4 min.

2

Dræn ærterne for vand, og hæld olivenolie over. Knus dem med et piskeris eller en kartoffelmoser, til du har en grov mos. Krydr med salt og peber, og smag til med citronsaft

3

Bland mayonnaise med sennep, og smag til med salt og peber

4

Skyl og knæk bunde af asparges

5

Hæld kogende vand over aspargesene, lad dem trække i 4 min., og læg dem herefter i koldt vand

6

Skær kartofler i skiver, og halver aspargesene på langs

7

Smør lidt af ærtemosen på rugbrødet, og læg nogle skiver kartofler ovenpå. Krydr kartoflerne med salt og peber, og smør lidt sennepsmayonnaise ovenpå. Læg aspargesene på toppen, og pynt af med lidt rød basilikum

Prøv også 

Ingredienser

 100 g ærter
 ½ dl olivenolie
 salt og peber
 Saft af en halv citron
 4 spsk mayonnaise
 1 spsk grov sennep
 6 grønne asparges
 6 kartofler, kogte
 2 skiver rugbrød
 1 håndfuld rød basilikum

Vejledning

1

Hæld kogende vand over de frosne ærter, og lad det stå i 3-4 min.

2

Dræn ærterne for vand, og hæld olivenolie over. Knus dem med et piskeris eller en kartoffelmoser, til du har en grov mos. Krydr med salt og peber, og smag til med citronsaft

3

Bland mayonnaise med sennep, og smag til med salt og peber

4

Skyl og knæk bunde af asparges

5

Hæld kogende vand over aspargesene, lad dem trække i 4 min., og læg dem herefter i koldt vand

6

Skær kartofler i skiver, og halver aspargesene på langs

7

Smør lidt af ærtemosen på rugbrødet, og læg nogle skiver kartofler ovenpå. Krydr kartoflerne med salt og peber, og smør lidt sennepsmayonnaise ovenpå. Læg aspargesene på toppen, og pynt af med lidt rød basilikum

Luksus kartoffelmadder med friske asparges, knuste ærter og sennepsmayonnaise