Nøddefrikadeller

© kirstenskaarup.dk

 

Mængde4 personerForfatterKirsten SkaarupKategori
Du skal bruge
 200 g squash
 100 g kartofler
 ½ spsk salt
 25 g skalotteløg
 2 fed hvidløg
 2 spsk kokos- eller olivenolie + ekstra til stegning
 100 g hasselnødder
 1 spsk meget fintsnittet rosmarin eller anden krydderurt efter smag
 50 g havregryn
 2 spsk kikærte- eller sojamel
 1 dl havrefløde eller anden fløde
 salt, friskkværnet peber
Sådan gør du
1

Riv squash og kartofler. Læg dem i en fintmasket si og drys saltet på. Vend det godt ind i grøntsagerne.
Lad grøntsagerne afdryppe i sien en halv times tid.

2

Hak løg og hvidløg fint og svits dem i olien et par minutter.

3

Hak hasselnødderne fint.

4

Kom nødderne på panden med løgene og rist dem, til de er let gyldne.

5

Skyl grøntsagerne og pres så meget væde ud som muligt.

6

Rør løg og nødder i grøntsagerne sammen med rosmarin, havregryn, mel og fløde samt lidt salt og peber.

7

Rør farsen sammen. Den skal være temmelig fast. Tilsæt evt. flere havregryn. Smag farsen til.
Pres farsen godt sammen i skålen og lad den hvile 1/2-1 time.

8

Form ca. 10 frikadeller med hænderne og vend dem i soja- eller kikærtemel.

9

Steg frikadellerne gyldne på hver side i godt varm olie.

Ugens opskrifter

Ingredienser

 200 g squash
 100 g kartofler
 ½ spsk salt
 25 g skalotteløg
 2 fed hvidløg
 2 spsk kokos- eller olivenolie + ekstra til stegning
 100 g hasselnødder
 1 spsk meget fintsnittet rosmarin eller anden krydderurt efter smag
 50 g havregryn
 2 spsk kikærte- eller sojamel
 1 dl havrefløde eller anden fløde
 salt, friskkværnet peber

Vejledning

1

Riv squash og kartofler. Læg dem i en fintmasket si og drys saltet på. Vend det godt ind i grøntsagerne.
Lad grøntsagerne afdryppe i sien en halv times tid.

2

Hak løg og hvidløg fint og svits dem i olien et par minutter.

3

Hak hasselnødderne fint.

4

Kom nødderne på panden med løgene og rist dem, til de er let gyldne.

5

Skyl grøntsagerne og pres så meget væde ud som muligt.

6

Rør løg og nødder i grøntsagerne sammen med rosmarin, havregryn, mel og fløde samt lidt salt og peber.

7

Rør farsen sammen. Den skal være temmelig fast. Tilsæt evt. flere havregryn. Smag farsen til.
Pres farsen godt sammen i skålen og lad den hvile 1/2-1 time.

8

Form ca. 10 frikadeller med hænderne og vend dem i soja- eller kikærtemel.

9

Steg frikadellerne gyldne på hver side i godt varm olie.

Nøddefrikadeller