Nye danske kartofler med grøntsagsfrikassé, urter og godt brød.

Bog: Vegetarisk Hverdag © FADL

Foto: Jesper Glyrskov

Mængde2 personerForfatterSebastian RandrupKategori

Du skal bruge

 300 g nye kartofler
 2,50 dl sødmælk
 2,50 dl grøntsagsboulion
 50 g smør
 50 g mel
 salt og peber
 saft og skal af 1 citron
 1 tsk revet muskatnød
 2 gulerødder
 6 asparges
 1 håndfuld persille
 1 håndfuld dild
 1 håndfuld ærter
 godt brød

Sådan gør du

1

Vask og kog kartofler i rigeligt saltet vand i ca. 12 min., og lad dem trække færdige i vandet, til de er helt færdige i yderligere ca. 15 min.

2

Varm mælk og bouillon op i hver deres gryde ved svag varme.

3

Smelt smør i en anden gryde ved svag varme, og tilsæt mel, når det er smeltet.

4

Steg melet godt af i 4-5 min., og spæd herefter op med bouillon lidt ad gangen, så saucen ikke klumper.

5

Spæd herefter op med sødmælk, til saucen har en dejlig tyk konsistens, men stadig er flydende. Smag saucen til med salt, peber, citronsaft, -skal og muskatnød. Hold saucen lun ved svag varme.

6

Skræl gulerødder, og skær dem i små tern, og vend dem i saucen.

7

Skyl og knæk bunde af asparges, skær dem over, og kog dem i saltet vand i ca. 1 min., og køl dem herefter ned i koldt vand.

8

Når gulerødderne er møre, hakkes persille og dild fint – gem et par blade til anretning – og vend det i retten sammen med ærterne. Varm nu frikasséen igennem i et par min.

9

Anret kartoflerne på en tallerken, og hæld frikasséen over. Pynt med asparges, lidt persille og dild, og servér med godt brød.

Ugen opskrifter

Ingredienser

 300 g nye kartofler
 2,50 dl sødmælk
 2,50 dl grøntsagsboulion
 50 g smør
 50 g mel
 salt og peber
 saft og skal af 1 citron
 1 tsk revet muskatnød
 2 gulerødder
 6 asparges
 1 håndfuld persille
 1 håndfuld dild
 1 håndfuld ærter
 godt brød

Vejledning

1

Vask og kog kartofler i rigeligt saltet vand i ca. 12 min., og lad dem trække færdige i vandet, til de er helt færdige i yderligere ca. 15 min.

2

Varm mælk og bouillon op i hver deres gryde ved svag varme.

3

Smelt smør i en anden gryde ved svag varme, og tilsæt mel, når det er smeltet.

4

Steg melet godt af i 4-5 min., og spæd herefter op med bouillon lidt ad gangen, så saucen ikke klumper.

5

Spæd herefter op med sødmælk, til saucen har en dejlig tyk konsistens, men stadig er flydende. Smag saucen til med salt, peber, citronsaft, -skal og muskatnød. Hold saucen lun ved svag varme.

6

Skræl gulerødder, og skær dem i små tern, og vend dem i saucen.

7

Skyl og knæk bunde af asparges, skær dem over, og kog dem i saltet vand i ca. 1 min., og køl dem herefter ned i koldt vand.

8

Når gulerødderne er møre, hakkes persille og dild fint – gem et par blade til anretning – og vend det i retten sammen med ærterne. Varm nu frikasséen igennem i et par min.

9

Anret kartoflerne på en tallerken, og hæld frikasséen over. Pynt med asparges, lidt persille og dild, og servér med godt brød.

Nye danske kartofler med grøntsagsfrikassé, urter og godt brød