Ovnbagte rodfrugter og svampe med lakrids

Gør alle grøntsagerne i stand. Skær rodfrugterne i tynde både eller mundrette stykker.
Skær svampene i mindre stykker eller skiver.
Skær løgene i både, og hvidløgene i to dele.
Læg rodfrugter, svampe og løg i en bradepande eller i et stort ovnfast fad. Hæld ca. 1/2 dl olie over og vend godt rundt. Læg tomaterne på rodfrugterne.
Drys med salt, peber og lakridspulver efter smag.
Læg stilke af den valgte krydderurt på og sæt pladen eller fadet i en 200 grader varm ovn.
Bag rodfrugterne ca. 30 minutter.
Læg falaflerne i fadet de sidste 10-15 minutter.
Servér gerne en salat til af hele kerner som spelt eller perlebyg.
Du kan vælge de rodfrugter, du har på “lager”, eller som du holder af. Foruden de ovennævnte kan det være selleri, almindelige kartofler, jordskokker, persillerødder, pastinakker etc.
Når du spiser en kornsalat til de bagte rodfrugter, får du mange gode proteiner.
Ingredienser
Vejledning
Gør alle grøntsagerne i stand. Skær rodfrugterne i tynde både eller mundrette stykker.
Skær svampene i mindre stykker eller skiver.
Skær løgene i både, og hvidløgene i to dele.
Læg rodfrugter, svampe og løg i en bradepande eller i et stort ovnfast fad. Hæld ca. 1/2 dl olie over og vend godt rundt. Læg tomaterne på rodfrugterne.
Drys med salt, peber og lakridspulver efter smag.
Læg stilke af den valgte krydderurt på og sæt pladen eller fadet i en 200 grader varm ovn.
Bag rodfrugterne ca. 30 minutter.
Læg falaflerne i fadet de sidste 10-15 minutter.
Servér gerne en salat til af hele kerner som spelt eller perlebyg.
Du kan vælge de rodfrugter, du har på “lager”, eller som du holder af. Foruden de ovennævnte kan det være selleri, almindelige kartofler, jordskokker, persillerødder, pastinakker etc.
Når du spiser en kornsalat til de bagte rodfrugter, får du mange gode proteiner.