Pasta pomodoro med karamelliserede løg og brødkrummer

Bog: Mæt på budget © Aronsen
Foto: Jesper Glyrskov
Start med at lave tomatsaucen: Pil løg og hvidløg, og skær dem i tynde skiver.
Steg dem i olien i en lille gryde ved svag varme i ca. 10 minutter.
Tænd ovnen på 180 grader.
Kom sukker på løgene, og lad dem stege videre i yderligere 15 minutter. Løgene skal være gyldne, inden du går videre til næste trin.
Lav imens de sprøde brødkrummer ved at riste brødet helt sprødt i ovnen i ca. 15 minutter.
Lad brødet køle lidt af. Kom det i blenderen sammen med 1 tsk. salt og eventuelt lidt tørrede krydderurter, og blend med pulsfunktionen, indtil du har nogle brødkrummer, der er lidt grovere end rasp.
Halvér cherrytomaterne, og skær den almindelige tomat i grove stykker. Kom begge dele i gryden med løgene, og skru lidt højere op for varmen.
Steg tomaterne med i 12-14 minutter, indtil de begynder at koge ud.
Skru ned til svag varme, og lad tomatsaucen samle sig i ca. 5 minutter.
Kog pastaen som anvist på pakken i rigeligt saltet vand. Lad den dryppe af, og kom den i tomatsaucen.
Smag retten til med salt og peber, og servér den med friskrevet parmesan, eventuelt lidt frisk timian og de sprøde brødkrummer på toppen.
Ingredienser
Vejledning
Start med at lave tomatsaucen: Pil løg og hvidløg, og skær dem i tynde skiver.
Steg dem i olien i en lille gryde ved svag varme i ca. 10 minutter.
Tænd ovnen på 180 grader.
Kom sukker på løgene, og lad dem stege videre i yderligere 15 minutter. Løgene skal være gyldne, inden du går videre til næste trin.
Lav imens de sprøde brødkrummer ved at riste brødet helt sprødt i ovnen i ca. 15 minutter.
Lad brødet køle lidt af. Kom det i blenderen sammen med 1 tsk. salt og eventuelt lidt tørrede krydderurter, og blend med pulsfunktionen, indtil du har nogle brødkrummer, der er lidt grovere end rasp.
Halvér cherrytomaterne, og skær den almindelige tomat i grove stykker. Kom begge dele i gryden med løgene, og skru lidt højere op for varmen.
Steg tomaterne med i 12-14 minutter, indtil de begynder at koge ud.
Skru ned til svag varme, og lad tomatsaucen samle sig i ca. 5 minutter.
Kog pastaen som anvist på pakken i rigeligt saltet vand. Lad den dryppe af, og kom den i tomatsaucen.
Smag retten til med salt og peber, og servér den med friskrevet parmesan, eventuelt lidt frisk timian og de sprøde brødkrummer på toppen.