Pasta pomodoro med karamelliserede løg og brødkrummer

Bog: Mæt på budget © Aronsen

Foto: Jesper Glyrskov

Mængde2 personerForfatterSebastian RandrupKategori
Du skal bruge
 4 løg
 2 spsk fed hvidløg
 2 spsk smagsneutral olie
 1 spsk sukker
 3 skriver tørret brød
 Evt. lidt tørrede krydderurter som fx timian, rosmarin eller salvie
 15 cherrytomater
 2 store tomater
 240 g pasta
 50 g parmesan
 evt. 1 kvist timian til pynt
 salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
1

Start med at lave tomatsaucen: Pil løg og hvidløg, og skær dem i tynde skiver.

2

Steg dem i olien i en lille gryde ved svag varme i ca. 10 minutter.

3

Tænd ovnen på 180 grader.

4

Kom sukker på løgene, og lad dem stege videre i yderligere 15 minutter. Løgene skal være gyldne, inden du går videre til næste trin.

5

Lav imens de sprøde brødkrummer ved at riste brødet helt sprødt i ovnen i ca. 15 minutter.

6

Lad brødet køle lidt af. Kom det i blenderen sammen med 1 tsk. salt og eventuelt lidt tørrede krydderurter, og blend med pulsfunktionen, indtil du har nogle brødkrummer, der er lidt grovere end rasp.

7

Halvér cherrytomaterne, og skær den almindelige tomat i grove stykker. Kom begge dele i gryden med løgene, og skru lidt højere op for varmen.

8

Steg tomaterne med i 12-14 minutter, indtil de begynder at koge ud.

9

Skru ned til svag varme, og lad tomatsaucen samle sig i ca. 5 minutter.

10

Kog pastaen som anvist på pakken i rigeligt saltet vand. Lad den dryppe af, og kom den i tomatsaucen.

11

Smag retten til med salt og peber, og servér den med friskrevet parmesan, eventuelt lidt frisk timian og de sprøde brødkrummer på toppen.

Ugens opskrifter

Ingredienser

 4 løg
 2 spsk fed hvidløg
 2 spsk smagsneutral olie
 1 spsk sukker
 3 skriver tørret brød
 Evt. lidt tørrede krydderurter som fx timian, rosmarin eller salvie
 15 cherrytomater
 2 store tomater
 240 g pasta
 50 g parmesan
 evt. 1 kvist timian til pynt
 salt og friskkværnet peber

Vejledning

1

Start med at lave tomatsaucen: Pil løg og hvidløg, og skær dem i tynde skiver.

2

Steg dem i olien i en lille gryde ved svag varme i ca. 10 minutter.

3

Tænd ovnen på 180 grader.

4

Kom sukker på løgene, og lad dem stege videre i yderligere 15 minutter. Løgene skal være gyldne, inden du går videre til næste trin.

5

Lav imens de sprøde brødkrummer ved at riste brødet helt sprødt i ovnen i ca. 15 minutter.

6

Lad brødet køle lidt af. Kom det i blenderen sammen med 1 tsk. salt og eventuelt lidt tørrede krydderurter, og blend med pulsfunktionen, indtil du har nogle brødkrummer, der er lidt grovere end rasp.

7

Halvér cherrytomaterne, og skær den almindelige tomat i grove stykker. Kom begge dele i gryden med løgene, og skru lidt højere op for varmen.

8

Steg tomaterne med i 12-14 minutter, indtil de begynder at koge ud.

9

Skru ned til svag varme, og lad tomatsaucen samle sig i ca. 5 minutter.

10

Kog pastaen som anvist på pakken i rigeligt saltet vand. Lad den dryppe af, og kom den i tomatsaucen.

11

Smag retten til med salt og peber, og servér den med friskrevet parmesan, eventuelt lidt frisk timian og de sprøde brødkrummer på toppen.

Pasta pomodoro med karamelliserede løg