Jasmin Gabays Pavlova

"Der er mange ting man forestiller sig at man må undvære hvis det skal være vegansk, MEN kyskager og marengs er ikke en af dem, de kan nemlig laves med kikærtevand. Derfor skal vi i denne uge lave Pavlova! Jeg elsker Pavlova! Det kan laves hele året med lige den frugt som måtte være i sæson. Det er pænt og så smager det syndigt godt!" - Jasmin Gabay

Mængde1 personForfatterJasmin GabayKategori

Du skal bruge

Marengsbund
 vandet fra en dåse kikærter
 1 tsk eddike
 1 nip salt
 3 dl flormelis
Citronmelisse-syltede rabarber
 400 g rabarber
 150 g rørsukker
 1 bundt citronmelisse
 3 spsk vand
 sojafløde til flødeskum (evt. almindelig fløde)

Sådan gør du

Marengsbund
1

Pisk kikærtevand, salt og edikt til en fast skum. Det tager ca. 10 min

2

Når du kan vende bunden i vejret på skålen, kan du begynde at komme sukker i, en skefuld ad gangen mens du pisker.

3

Hvis du ikke bryder dig om smagen, kan du komme vaniljeessens i. Jeg kommer lidt frugtfarve i, fordi jeg synes det er smukt.

4

Sprøjt marengs ud som en stor fuglerede, altså med en fordybning i midten. Tegn evt en cirkel på undersiden af bagepapiret inden du sprøjter marengsen ud.

5

Bag ved 100 grader i 2 timer. Lad være med at åbne ovnen mens den bager og lad den endelig stå og køle af sammen med ovnen, når du har slukket.

Citronmelisse-syltede rabarber
6

Skyl og hak dine rabarber fint.

7

Hak citronmelissen groft og kog den op med sukker og vand indtil sukkeret er helt opløst.

8

Hæld over de hakkede rabarber og lad dem stå et par timer på køl, evt. natten over.

9

Si siruppen fra inden servering.

Servering
10

Pisk fløde, fordel det på din marengsbund og kom de syltede rabarber over. Server!

Kage opskrifter

Ingredienser

Marengsbund
 vandet fra en dåse kikærter
 1 tsk eddike
 1 nip salt
 3 dl flormelis
Citronmelisse-syltede rabarber
 400 g rabarber
 150 g rørsukker
 1 bundt citronmelisse
 3 spsk vand
 sojafløde til flødeskum (evt. almindelig fløde)

Vejledning

Marengsbund
1

Pisk kikærtevand, salt og edikt til en fast skum. Det tager ca. 10 min

2

Når du kan vende bunden i vejret på skålen, kan du begynde at komme sukker i, en skefuld ad gangen mens du pisker.

3

Hvis du ikke bryder dig om smagen, kan du komme vaniljeessens i. Jeg kommer lidt frugtfarve i, fordi jeg synes det er smukt.

4

Sprøjt marengs ud som en stor fuglerede, altså med en fordybning i midten. Tegn evt en cirkel på undersiden af bagepapiret inden du sprøjter marengsen ud.

5

Bag ved 100 grader i 2 timer. Lad være med at åbne ovnen mens den bager og lad den endelig stå og køle af sammen med ovnen, når du har slukket.

Citronmelisse-syltede rabarber
6

Skyl og hak dine rabarber fint.

7

Hak citronmelissen groft og kog den op med sukker og vand indtil sukkeret er helt opløst.

8

Hæld over de hakkede rabarber og lad dem stå et par timer på køl, evt. natten over.

9

Si siruppen fra inden servering.

Servering
10

Pisk fløde, fordel det på din marengsbund og kom de syltede rabarber over. Server!

Pavlova kage