Udskrivningsindstillinger:

Pavlova kage

Mængde1 person

Marengsbund
 vandet fra en dåse kikærter
 1 tsk eddike
 1 nip salt
 3 dl flormelis
Citronmelisse-syltede rabarber
 400 g rabarber
 150 g rørsukker
 1 bundt citronmelisse
 3 spsk vand
 sojafløde til flødeskum (evt. almindelig fløde)
Marengsbund
1

Pisk kikærtevand, salt og edikt til en fast skum. Det tager ca. 10 min

2

Når du kan vende bunden i vejret på skålen, kan du begynde at komme sukker i, en skefuld ad gangen mens du pisker.

3

Hvis du ikke bryder dig om smagen, kan du komme vaniljeessens i. Jeg kommer lidt frugtfarve i, fordi jeg synes det er smukt.

4

Sprøjt marengs ud som en stor fuglerede, altså med en fordybning i midten. Tegn evt en cirkel på undersiden af bagepapiret inden du sprøjter marengsen ud.

5

Bag ved 100 grader i 2 timer. Lad være med at åbne ovnen mens den bager og lad den endelig stå og køle af sammen med ovnen, når du har slukket.

Citronmelisse-syltede rabarber
6

Skyl og hak dine rabarber fint.

7

Hak citronmelissen groft og kog den op med sukker og vand indtil sukkeret er helt opløst.

8

Hæld over de hakkede rabarber og lad dem stå et par timer på køl, evt. natten over.

9

Si siruppen fra inden servering.

Servering
10

Pisk fløde, fordel det på din marengsbund og kom de syltede rabarber over. Server!

Næringsfakta

Portionsstørrelse 4-6