Pizza med grøn blomkål og røde løg

I denne uge handler det om at være kreativ og mindske madspild. Skift gerne ingredienser i opskrifterne ud og brug hvad du allerede har.
Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt salt, sukker og olie.
Rør det grove mel i og derefter hvedemelet lidt ad gangen. Når der er så meget mel i dejen, at du kan ælte den, så tag den ud på bordet og ælt den grundigt igennem.
Stil dejen til hævning et lunt sted 1 time – eller sæt den i køleskabet natten over. Dæk skålen med et klæde.
Ælt dejen igennem igen og del den i to eller fire lige store dele.
Rul dejen ud til pizzaer og læg dem på bagepapir på to bageplader.
Smør mascarpone på dejen. Skær blomkålen i skiver og løgene i tynde både. Pil hvidløgene og skær de sorte oliven igennem.
Fordel fyldet på mascarponen i et pænt mønster. Drys med salt, peber og den valgte krydderurt.
Dryp lidt olie over pizzaerne og bag dem i en 225 grader varm ovn, til de er gyldne, 10-12 minutter.
Hvis du har dej til overs - eller har lavet en større portion - så bag boller af den. Du kan evt. i så fald tilsætte mere af det grove mel.
Både den ubagte dej og bollerne kan fryses.
Ingredienser
Vejledning
Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt salt, sukker og olie.
Rør det grove mel i og derefter hvedemelet lidt ad gangen. Når der er så meget mel i dejen, at du kan ælte den, så tag den ud på bordet og ælt den grundigt igennem.
Stil dejen til hævning et lunt sted 1 time – eller sæt den i køleskabet natten over. Dæk skålen med et klæde.
Ælt dejen igennem igen og del den i to eller fire lige store dele.
Rul dejen ud til pizzaer og læg dem på bagepapir på to bageplader.
Smør mascarpone på dejen. Skær blomkålen i skiver og løgene i tynde både. Pil hvidløgene og skær de sorte oliven igennem.
Fordel fyldet på mascarponen i et pænt mønster. Drys med salt, peber og den valgte krydderurt.
Dryp lidt olie over pizzaerne og bag dem i en 225 grader varm ovn, til de er gyldne, 10-12 minutter.
Hvis du har dej til overs - eller har lavet en større portion - så bag boller af den. Du kan evt. i så fald tilsætte mere af det grove mel.
Både den ubagte dej og bollerne kan fryses.