Reste-bolognese

Har du tomater og rodfrugter, der trænger til at blive brugt, så lav en lækker plantebaseret bolognesesovs. Ungerne vil elske den til pastaretterne eller frikadellerne.

Mængde4 personerForfatterKirsten SkaarupKategori

Du skal bruge

 100 g røde linser
 1 stort løg
 2 håndfuld bløde tomater (eller 1 dåse hakkede tomater)
 300 g rodfrugter (fx. pastinak, gulerod, beder, glaskål, persillerod, (blad)selleri)
 2 fed hvidløg
 1 bakke svampe
 oregano, timian merian, salvie etc.
 salt, sukker og citronsaft
 evt. kanel og spidskommen (stødt eller frø)

Sådan gør du

1

Kog linser ca. 15 minutter. Afdryp dem.

2

Hak et stort løg og nogle fed hvidløg samt en bakke svampe. Svits dem i lidt olivenolie.
Tilsæt krydderurter efter smag

3

Hak tomaterne og kom dem i gryden sammen med løg og linser.

4

Riv de rodfrugter du har og kom dem i gryden. Lad det hele simre i 10 minutter. Smag til med salt, sukker og citronsaft.

5

Et drys kanel og spidskommenfrø forvandler sovsen til en mellemøstlig smagsoplevelse.
Sovsen kan fryses.

Ugens opskrifter

Ingredienser

 100 g røde linser
 1 stort løg
 2 håndfuld bløde tomater (eller 1 dåse hakkede tomater)
 300 g rodfrugter (fx. pastinak, gulerod, beder, glaskål, persillerod, (blad)selleri)
 2 fed hvidløg
 1 bakke svampe
 oregano, timian merian, salvie etc.
 salt, sukker og citronsaft
 evt. kanel og spidskommen (stødt eller frø)

Vejledning

1

Kog linser ca. 15 minutter. Afdryp dem.

2

Hak et stort løg og nogle fed hvidløg samt en bakke svampe. Svits dem i lidt olivenolie.
Tilsæt krydderurter efter smag

3

Hak tomaterne og kom dem i gryden sammen med løg og linser.

4

Riv de rodfrugter du har og kom dem i gryden. Lad det hele simre i 10 minutter. Smag til med salt, sukker og citronsaft.

5

Et drys kanel og spidskommenfrø forvandler sovsen til en mellemøstlig smagsoplevelse.
Sovsen kan fryses.

Torsdag: Pasta med reste-bolognese