Rodfrugtpostej med hasselnødder

© kirstenskaarup.dk

 

I denne uge handler det om at være kreativ og mindske madspild. Skift gerne ingredienser i opskrifterne ud og brug hvad du allerede har.

ForfatterKirsten Skaarup   

Mængde4 personer

Du skal bruge

 100 g røde linser
 500 g rodfrugter (fx rødbede, selleri, pastinak, gulerod, etc.)
 100 g nye kartofler (rester fra mandag)
 4 fed hvidløg
 2 forårsløg eller 1 porre
 100 g hasselnødder
 1 økologisk citron
 4 spsk frisk merian eller 2 spsk tørret
 50 g havregryn
 olivenolie
 tamari (soja)
 evt. boghvedekerner
 salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

1

Kog linserne møre i vand, der dækker, 15-20 minutter. Hæld linserne i en si og lad dem afdryppe helt. Pres al væden ud.

2

Riv de valgte rodfrugter og hvidløgsfeddene og mos kartoflerne fra mandag groft med en gaffel. Riv ca. 2 tsk af skallen på citronen. Snit løgene eller porren fint. Hak nødderne fint.

3

Rør linserne sammen med rodfrugterne og tilsæt løg, nødder, citronskal, 1-2 spsk citronsaft og merian.

4

Rør farsen godt sammen og tilsæt havregryn, til konsistensen er passende. Rør 2 spsk olie og 2 spsk tamari i.

5

Smag farsen godt til med tamari, salt, peber og citronsaft. Lad evt. farsen stå en halv times tid og vurdér konsistensen. Farsen skal være temmelig fast. Smag til igen.

6

Læg farsen i en smurt postej- eller anden bageform – eller brug flere mindre forme. Du kan evt. drysse postejen med boghvedekerner. Rør i så fald 2 spsk olie sammen med 1 spsk tamari. Drys kernerne på postejen og pensl med olie/tamari. Pres kernerne lidt ned i postejen med penslen.

7

Bag en stor postej i en 190 grader varm ovn 50-60 minutter. Mindre forme bages 40-50 minutter.

8

Postejen kan fryses. Det bedste resultat opnås, hvis du laver farsen og fryser den ned. Så kan du tilsætte flere havregryn til konsistensen bliver tilpas fast og derefter bage postejen.

Ugens opskrifter

Ingredienser

 100 g røde linser
 500 g rodfrugter (fx rødbede, selleri, pastinak, gulerod, etc.)
 100 g nye kartofler (rester fra mandag)
 4 fed hvidløg
 2 forårsløg eller 1 porre
 100 g hasselnødder
 1 økologisk citron
 4 spsk frisk merian eller 2 spsk tørret
 50 g havregryn
 olivenolie
 tamari (soja)
 evt. boghvedekerner
 salt og friskkværnet peber

Vejledning

1

Kog linserne møre i vand, der dækker, 15-20 minutter. Hæld linserne i en si og lad dem afdryppe helt. Pres al væden ud.

2

Riv de valgte rodfrugter og hvidløgsfeddene og mos kartoflerne fra mandag groft med en gaffel. Riv ca. 2 tsk af skallen på citronen. Snit løgene eller porren fint. Hak nødderne fint.

3

Rør linserne sammen med rodfrugterne og tilsæt løg, nødder, citronskal, 1-2 spsk citronsaft og merian.

4

Rør farsen godt sammen og tilsæt havregryn, til konsistensen er passende. Rør 2 spsk olie og 2 spsk tamari i.

5

Smag farsen godt til med tamari, salt, peber og citronsaft. Lad evt. farsen stå en halv times tid og vurdér konsistensen. Farsen skal være temmelig fast. Smag til igen.

6

Læg farsen i en smurt postej- eller anden bageform – eller brug flere mindre forme. Du kan evt. drysse postejen med boghvedekerner. Rør i så fald 2 spsk olie sammen med 1 spsk tamari. Drys kernerne på postejen og pensl med olie/tamari. Pres kernerne lidt ned i postejen med penslen.

7

Bag en stor postej i en 190 grader varm ovn 50-60 minutter. Mindre forme bages 40-50 minutter.

8

Postejen kan fryses. Det bedste resultat opnås, hvis du laver farsen og fryser den ned. Så kan du tilsætte flere havregryn til konsistensen bliver tilpas fast og derefter bage postejen.

Tirsdag: Rodfrugtpostej med hasselnødder