Rødbedebøffer med ristede svampe og peberrodssovs

© kirstenskaarup.dk
Kog linserne i rigeligt vand til de er meget møre, ca. 25 minutter. Afdryp dem.
Hak løg og hvidløg. Riv rødbederne groft på råkostjernet.
Svits de tre ting i 4 spsk olie ca. 5 minutter. Tilsæt krydderurterne og smag til med salt og peber.
Rør linser, rasp og tomatsaft i blandingen. Lad den stå et kvarters tid og vurdér konsistensen. Farsen skal være fast – men ikke for fast. Tilsæt evt. mere rasp eller tomatsaft.
Fordel farsen i små smurte metal- eller porcelænsforme og bag ”bøfferne” i en 200 grader varm ovn ca. 20 minutter.
Steg svampene i et par spsk olie ved rask varme til de er gyldne.
Smag fløden til med limesaft, reven peberrod, salt og peber – og måske et nip sukker. Du kan evt. varme sovsen op til kogepunktet.
Servér ”bøfferne” med sovsen samt bagte eller ristede kartofler, kogte brune ris eller en salat med spelt.
Ingredienser
Vejledning
Kog linserne i rigeligt vand til de er meget møre, ca. 25 minutter. Afdryp dem.
Hak løg og hvidløg. Riv rødbederne groft på råkostjernet.
Svits de tre ting i 4 spsk olie ca. 5 minutter. Tilsæt krydderurterne og smag til med salt og peber.
Rør linser, rasp og tomatsaft i blandingen. Lad den stå et kvarters tid og vurdér konsistensen. Farsen skal være fast – men ikke for fast. Tilsæt evt. mere rasp eller tomatsaft.
Fordel farsen i små smurte metal- eller porcelænsforme og bag ”bøfferne” i en 200 grader varm ovn ca. 20 minutter.
Steg svampene i et par spsk olie ved rask varme til de er gyldne.
Smag fløden til med limesaft, reven peberrod, salt og peber – og måske et nip sukker. Du kan evt. varme sovsen op til kogepunktet.
Servér ”bøfferne” med sovsen samt bagte eller ristede kartofler, kogte brune ris eller en salat med spelt.