Rødbedebøffer med ristede svampe og peberrodssovs

© kirstenskaarup.dk

Mængde4 personerForfatterKirsten SkaarupKategori

Du skal bruge

 1 dl linser
 100 g løg
 4 fed hvidløg
 ½ kg rødbeder
 kokosolie eller olivenolie
 2 tsk tørret salvie
 2 tsk tørret timian
 1 dl rasp
 1 dl tomatsaft
 250 g svampe (fx champignon og østershatte)
 2 dl soja quisine eller anden fløde
 1 lime
 frisk peberrod
 4 spsk hakket persille

Sådan gør du

1

Kog linserne i rigeligt vand til de er meget møre, ca. 25 minutter. Afdryp dem.

2

Hak løg og hvidløg. Riv rødbederne groft på råkostjernet.

3

Svits de tre ting i 4 spsk olie ca. 5 minutter. Tilsæt krydderurterne og smag til med salt og peber.

4

Rør linser, rasp og tomatsaft i blandingen. Lad den stå et kvarters tid og vurdér konsistensen. Farsen skal være fast – men ikke for fast. Tilsæt evt. mere rasp eller tomatsaft.

5

Fordel farsen i små smurte metal- eller porcelænsforme og bag ”bøfferne” i en 200 grader varm ovn ca. 20 minutter.

6

Steg svampene i et par spsk olie ved rask varme til de er gyldne.

7

Smag fløden til med limesaft, reven peberrod, salt og peber – og måske et nip sukker. Du kan evt. varme sovsen op til kogepunktet.

8

Servér ”bøfferne” med sovsen samt bagte eller ristede kartofler, kogte brune ris eller en salat med spelt.

Ugens opskrifter

Ingredienser

 1 dl linser
 100 g løg
 4 fed hvidløg
 ½ kg rødbeder
 kokosolie eller olivenolie
 2 tsk tørret salvie
 2 tsk tørret timian
 1 dl rasp
 1 dl tomatsaft
 250 g svampe (fx champignon og østershatte)
 2 dl soja quisine eller anden fløde
 1 lime
 frisk peberrod
 4 spsk hakket persille

Vejledning

1

Kog linserne i rigeligt vand til de er meget møre, ca. 25 minutter. Afdryp dem.

2

Hak løg og hvidløg. Riv rødbederne groft på råkostjernet.

3

Svits de tre ting i 4 spsk olie ca. 5 minutter. Tilsæt krydderurterne og smag til med salt og peber.

4

Rør linser, rasp og tomatsaft i blandingen. Lad den stå et kvarters tid og vurdér konsistensen. Farsen skal være fast – men ikke for fast. Tilsæt evt. mere rasp eller tomatsaft.

5

Fordel farsen i små smurte metal- eller porcelænsforme og bag ”bøfferne” i en 200 grader varm ovn ca. 20 minutter.

6

Steg svampene i et par spsk olie ved rask varme til de er gyldne.

7

Smag fløden til med limesaft, reven peberrod, salt og peber – og måske et nip sukker. Du kan evt. varme sovsen op til kogepunktet.

8

Servér ”bøfferne” med sovsen samt bagte eller ristede kartofler, kogte brune ris eller en salat med spelt.

Rødbedebøffer med ristede svampe og peberrodssovs