Salat med grillede rødløg, aspargesbroccoli og mynte (til samosa).

Bog: Vegetarisk Hverdag © FADL

Foto: Jesper Glyrskov

Mængde2 personerForfatterSebastian RandrupKategori

Du skal bruge

 1 rødløg
 6 aspargesbroccoli (eller broccoli)
 10 cherrytomater
 1 lille håndfuld mynte
 3 spsk karse
 2 hjertesalat
 4 spsk olivenolie
 1 citron

Sådan gør du

1

Skræl rødløg, del det på langs og herefter i 8 stykker.

2

Varm en grillpande op til rigtig høj varme uden fedtstof.

3

Vend rødløg og aspargesbroccoli grundigt i 1 spsk. olivenolie og krydrer med salt og peber.

4

Når panden er rygende varm tilsættes rødløg og aspargesbroccoli og steges i ca. 2-3 minutter på hver side.

5

Imens skylles hjertesalat, mynte og cherrytomaterne. Skær hjertesalaten i grove stykker, cherrytomaterne i halve og hak mynten groft.

6

Når aspargesbroccoli og rødløg har tages godt med farve på begge sider tages de af, og køler lidt af inden de blandes med resten af grøntsagerne.

7

Vend nu hjertesalat, cherrytomater, mynte, aspargesbroccoli og rødløg med 3 spsk. olivenolie og saften fra 1 citron og pynt af med karse til sidst.

Ugens opskrifter

Ingredienser

 1 rødløg
 6 aspargesbroccoli (eller broccoli)
 10 cherrytomater
 1 lille håndfuld mynte
 3 spsk karse
 2 hjertesalat
 4 spsk olivenolie
 1 citron

Vejledning

1

Skræl rødløg, del det på langs og herefter i 8 stykker.

2

Varm en grillpande op til rigtig høj varme uden fedtstof.

3

Vend rødløg og aspargesbroccoli grundigt i 1 spsk. olivenolie og krydrer med salt og peber.

4

Når panden er rygende varm tilsættes rødløg og aspargesbroccoli og steges i ca. 2-3 minutter på hver side.

5

Imens skylles hjertesalat, mynte og cherrytomaterne. Skær hjertesalaten i grove stykker, cherrytomaterne i halve og hak mynten groft.

6

Når aspargesbroccoli og rødløg har tages godt med farve på begge sider tages de af, og køler lidt af inden de blandes med resten af grøntsagerne.

7

Vend nu hjertesalat, cherrytomater, mynte, aspargesbroccoli og rødløg med 3 spsk. olivenolie og saften fra 1 citron og pynt af med karse til sidst.

Salat med grillede rødløg, aspargesbroccoli og mynte (til samosa)