Salat med grillede rødløg, aspargesbroccoli og mynte (til samosa).

Bog: Vegetarisk Hverdag © FADL
Foto: Jesper Glyrskov
Skræl rødløg, del det på langs og herefter i 8 stykker.
Varm en grillpande op til rigtig høj varme uden fedtstof.
Vend rødløg og aspargesbroccoli grundigt i 1 spsk. olivenolie og krydrer med salt og peber.
Når panden er rygende varm tilsættes rødløg og aspargesbroccoli og steges i ca. 2-3 minutter på hver side.
Imens skylles hjertesalat, mynte og cherrytomaterne. Skær hjertesalaten i grove stykker, cherrytomaterne i halve og hak mynten groft.
Når aspargesbroccoli og rødløg har tages godt med farve på begge sider tages de af, og køler lidt af inden de blandes med resten af grøntsagerne.
Vend nu hjertesalat, cherrytomater, mynte, aspargesbroccoli og rødløg med 3 spsk. olivenolie og saften fra 1 citron og pynt af med karse til sidst.
Forret: Grillede asparges på sprødt brød med (pocherede) æg og flager af parmesan
Spidskålsfad med svampe, pesto og sprød quinoa
Spidskålsdolmere med quinoa/tranebær/valnøddefyld og tomatsovs
Sprøde Quinoafrikadeller
Nøddefrikadeller
Boller i karry (med linseboller)
Kikærtepaté med sprød overflade
Salat med grillede rødløg, aspargesbroccoli og mynte (til samosa)
Helstegt blomkål med kapersvinaigrette og sprøde brødcroutoner
Krydrede sprødstegte samosaer med kartofler, koriander og chili, 10 stk.
Ingredienser
Vejledning
Skræl rødløg, del det på langs og herefter i 8 stykker.
Varm en grillpande op til rigtig høj varme uden fedtstof.
Vend rødløg og aspargesbroccoli grundigt i 1 spsk. olivenolie og krydrer med salt og peber.
Når panden er rygende varm tilsættes rødløg og aspargesbroccoli og steges i ca. 2-3 minutter på hver side.
Imens skylles hjertesalat, mynte og cherrytomaterne. Skær hjertesalaten i grove stykker, cherrytomaterne i halve og hak mynten groft.
Når aspargesbroccoli og rødløg har tages godt med farve på begge sider tages de af, og køler lidt af inden de blandes med resten af grøntsagerne.
Vend nu hjertesalat, cherrytomater, mynte, aspargesbroccoli og rødløg med 3 spsk. olivenolie og saften fra 1 citron og pynt af med karse til sidst.