Skærtorsdagssuppe – suppe af vilde planter
Skærtorsdagssuppe – suppe af vilde planter
1 l vilde urter: skvalderkål, mælkebøtteblade, brændenælder, ramsløg, sødskærm, løgkarse etc.
100 g løg
2 fed hvidløg (hvis du ikke bruger ramsløg)
2 spsk kokos- eller rapsolie
100 g kartofler
8 dl grøntsagsbouillon
2 dl soja quisine eller anden fløde
salt, friskkværnet peber
1 ½ spsk citronsaft
vilde blomster eller krydderurter til pynt*
OBS!
*Vær opmærksom på at kun tallerkensmækkerne og stedmoderblomsterne på billedet er spiselige. De andre er KUN til pynt. Men du kan fx også vælge ramsløgblomster, mælkebøtteblomster, gul snerre, gederams, bellis, morgenfrue etc.
1Overhæld brændenælderne med kogende vand. Så brænder de ikke mere. Snit alle urterne og fjern evt. grove stængler
2Hak løg og hvidløg og svits dem i olien et par minutter.
3Tilsæt urterne og bouillonen. Læg låg på gryden og lad suppen simre ca. 8 minutter.
4Blend suppen og tilsæt fløden. Smag til med salt, peber og citronsaft. Måske skal der også lidt mere bouillon i.
5Servér suppen portionsvis og pynt evt. med grønt og/eller blomster.
Tip
6Du kan lave suppen med ramsløg alene – eller en blanding af brændenælder og skvalderkål.
7Du kan også servere brød til suppen.
Ingredienser
1 l vilde urter: skvalderkål, mælkebøtteblade, brændenælder, ramsløg, sødskærm, løgkarse etc.
100 g løg
2 fed hvidløg (hvis du ikke bruger ramsløg)
2 spsk kokos- eller rapsolie
100 g kartofler
8 dl grøntsagsbouillon
2 dl soja quisine eller anden fløde
salt, friskkværnet peber
1 ½ spsk citronsaft
vilde blomster eller krydderurter til pynt*
OBS!
*Vær opmærksom på at kun tallerkensmækkerne og stedmoderblomsterne på billedet er spiselige. De andre er KUN til pynt. Men du kan fx også vælge ramsløgblomster, mælkebøtteblomster, gul snerre, gederams, bellis, morgenfrue etc.
Vejledning
1Overhæld brændenælderne med kogende vand. Så brænder de ikke mere. Snit alle urterne og fjern evt. grove stængler
2Hak løg og hvidløg og svits dem i olien et par minutter.
3Tilsæt urterne og bouillonen. Læg låg på gryden og lad suppen simre ca. 8 minutter.
4Blend suppen og tilsæt fløden. Smag til med salt, peber og citronsaft. Måske skal der også lidt mere bouillon i.
5Servér suppen portionsvis og pynt evt. med grønt og/eller blomster.
Tip
6Du kan lave suppen med ramsløg alene – eller en blanding af brændenælder og skvalderkål.
7Du kan også servere brød til suppen.
Skærtorsdagssuppe – suppe af vilde planter
Kirsten Skaarup2019-05-09T15:31:28+02:00