Skærtorsdagssuppe – suppe af vilde planter

© kirstenskaarup.dk

Mængde4 personerForfatterKirsten SkaarupKategori

Du skal bruge

 1 l vilde urter: skvalderkål, mælkebøtteblade, brændenælder, ramsløg, sødskærm, løgkarse etc.
 100 g løg
 2 fed hvidløg (hvis du ikke bruger ramsløg)
 2 spsk kokos- eller rapsolie
 100 g kartofler
 8 dl grøntsagsbouillon
 2 dl soja quisine eller anden fløde
 salt, friskkværnet peber
 1 ½ spsk citronsaft
 vilde blomster eller krydderurter til pynt*
OBS!
 *Vær opmærksom på at kun tallerkensmækkerne og stedmoderblomsterne på billedet er spiselige. De andre er KUN til pynt. Men du kan fx også vælge ramsløgblomster, mælkebøtteblomster, gul snerre, gederams, bellis, morgenfrue etc.

Sådan gør du

1

Overhæld brændenælderne med kogende vand. Så brænder de ikke mere. Snit alle urterne og fjern evt. grove stængler

2

Hak løg og hvidløg og svits dem i olien et par minutter.

3

Tilsæt urterne og bouillonen. Læg låg på gryden og lad suppen simre ca. 8 minutter.

4

Blend suppen og tilsæt fløden. Smag til med salt, peber og citronsaft. Måske skal der også lidt mere bouillon i.

5

Servér suppen portionsvis og pynt evt. med grønt og/eller blomster.

Tip
6

Du kan lave suppen med ramsløg alene – eller en blanding af brændenælder og skvalderkål.

7

Du kan også servere brød til suppen.

Ugens opskrifter

Ingredienser

 1 l vilde urter: skvalderkål, mælkebøtteblade, brændenælder, ramsløg, sødskærm, løgkarse etc.
 100 g løg
 2 fed hvidløg (hvis du ikke bruger ramsløg)
 2 spsk kokos- eller rapsolie
 100 g kartofler
 8 dl grøntsagsbouillon
 2 dl soja quisine eller anden fløde
 salt, friskkværnet peber
 1 ½ spsk citronsaft
 vilde blomster eller krydderurter til pynt*
OBS!
 *Vær opmærksom på at kun tallerkensmækkerne og stedmoderblomsterne på billedet er spiselige. De andre er KUN til pynt. Men du kan fx også vælge ramsløgblomster, mælkebøtteblomster, gul snerre, gederams, bellis, morgenfrue etc.

Vejledning

1

Overhæld brændenælderne med kogende vand. Så brænder de ikke mere. Snit alle urterne og fjern evt. grove stængler

2

Hak løg og hvidløg og svits dem i olien et par minutter.

3

Tilsæt urterne og bouillonen. Læg låg på gryden og lad suppen simre ca. 8 minutter.

4

Blend suppen og tilsæt fløden. Smag til med salt, peber og citronsaft. Måske skal der også lidt mere bouillon i.

5

Servér suppen portionsvis og pynt evt. med grønt og/eller blomster.

Tip
6

Du kan lave suppen med ramsløg alene – eller en blanding af brændenælder og skvalderkål.

7

Du kan også servere brød til suppen.

Skærtorsdagssuppe – suppe af vilde planter