Spidskålsdolmere med quinoa/tranebær/valnøddefyld og tomatsovs

Tag forsigtigt bladene af spidskålshovedet. Regn med 3-4 store blade pr. person.
Læg bladene i en gryde med kogende vand. Læg det nederste at bladene ned i det kogende vand. Lad det simre et minuts tid og fold det øverste af bladene ned i det varme vand. Sluk for varmen.
Tag bladene op af vandet, så snart de er bløde. Afdryp dem. Skær det nederste tykke stykke af midterribberne. Hak det fint.
Skyl quinoaen og kog den i dobbelt mængde vand ca. 20 minutter sammen med et lille drys salt. Hold øje med at vandet ikke koger væk. Afkøl quinoaen.
Hak valnødder og tranebær og rør dem i quinoaen sammen med den hakkede kål, olie og basilikumblade. Smag godt til med salt og peber.
Hak tomaterne til sovsen fint.
Hak løg og hvidløg og svits dem i olien til løgene er let gyldne. Tilsæt tomaterne og svits et par minutter mere.
Blend tomater og løg sammen med 3 dl havremælk. Blend sovsen til den er ensartet. Tilsæt evt. mere mælk. Hvis sovsen er for tynd, så tilsæt lidt maizenamel rørt ud i vand.
Smag sovsen godt til med salt, pebr, citronsaft og evt. et nip sukker.
Hæld sovsen i et ovnfast fad.
Læg et par spsk quinoafyld på hvert kålblad (der vil sikkert være fyld til overs). Fold siderne ind og rul dolmerne sammen.
Læg rullerne tæt sammen i sovsen i fadet.
Bag kåldolmerne i en 200 grader varm ovn ca. 15 minutter.
Ingredienser
Vejledning
Tag forsigtigt bladene af spidskålshovedet. Regn med 3-4 store blade pr. person.
Læg bladene i en gryde med kogende vand. Læg det nederste at bladene ned i det kogende vand. Lad det simre et minuts tid og fold det øverste af bladene ned i det varme vand. Sluk for varmen.
Tag bladene op af vandet, så snart de er bløde. Afdryp dem. Skær det nederste tykke stykke af midterribberne. Hak det fint.
Skyl quinoaen og kog den i dobbelt mængde vand ca. 20 minutter sammen med et lille drys salt. Hold øje med at vandet ikke koger væk. Afkøl quinoaen.
Hak valnødder og tranebær og rør dem i quinoaen sammen med den hakkede kål, olie og basilikumblade. Smag godt til med salt og peber.
Hak tomaterne til sovsen fint.
Hak løg og hvidløg og svits dem i olien til løgene er let gyldne. Tilsæt tomaterne og svits et par minutter mere.
Blend tomater og løg sammen med 3 dl havremælk. Blend sovsen til den er ensartet. Tilsæt evt. mere mælk. Hvis sovsen er for tynd, så tilsæt lidt maizenamel rørt ud i vand.
Smag sovsen godt til med salt, pebr, citronsaft og evt. et nip sukker.
Hæld sovsen i et ovnfast fad.
Læg et par spsk quinoafyld på hvert kålblad (der vil sikkert være fyld til overs). Fold siderne ind og rul dolmerne sammen.
Læg rullerne tæt sammen i sovsen i fadet.
Bag kåldolmerne i en 200 grader varm ovn ca. 15 minutter.