Spidskålsfad med svampe, pesto og sprød quinoa

Mængde4 personerForfatterKirsten SkaarupKategori

Du skal bruge

 100 g rød quinoa
 1 spidskål, ca. 600 g
 150 g løg
 4 fed hvidløg
 2 spsk kokos- eller olivenolie
 250 g svampe, fx portobello- eller champignon
 2 spsk citron- eller limesaft
 1,50 dl sojafløde, mandelfløde eller anden fløde
 1,50 dl kogevand fra spidskålen + væde fra svampene
 2 tsk maizenamel
 1 portion ramsløg-, koriander eller basilikumpesto – eller færdigkøbt pesto

Sådan gør du

1

Skyl quinoaen og kog den i dobbelt mængde vand ca. 20 minutter. Hæld evt. overskydende vand væk.

2

Del spidskålen i hele blade. Skær det inderste stykke og stokken i fine strimler.

3

Damp de hele blade i kogende vand, til de er bløde, et par minutter. Afdryp dem. Gem kogevandet.

4

Skær løgene i tynde både og hak hvidløgene. Skær svampene i skiver.

5

Svits løg og hvidløg, til de er let gyldne. Tilsæt svampene og den strimlede spidskål. Svits endnu 3-4 minutter. Hæld citronsaften ved og drys med lidt salt og peber.

6

Bring fløde, kogevand og evt. væde fra svampene i kog og jævn sovsen med maizenamel rørt ud i lidt vand. Lad sovsen koge op og smag til med salt og peber.

7

Lav pestoen. I forårsmånederne er det fint at bruge ramsløg, på andre tider af året kan man vælge koriander- eller basilikumpesto. Eller brug en færdigkøbt pesto.

8

Læg retten sammen i et ovnfast fad: læg først et lag spidskålsblade, derefter et lag svampe, et lag pesto og lidt quinoa. Dryp med 1/3 af sovsen.

9

Læg endnu et lag og slut af med et lag kålblade og et lag sovs.

10

Drys det sidste quinoa øverst og sæt fadet i en 200 grader varm ovn.

11

Bag spidskålsretten til overfladen er gylden, ca. 30 minutter.

12

Drys med lidt frisk koriander, ramsløg eller anden krydderurt.

Ugens opskrifter

Ingredienser

 100 g rød quinoa
 1 spidskål, ca. 600 g
 150 g løg
 4 fed hvidløg
 2 spsk kokos- eller olivenolie
 250 g svampe, fx portobello- eller champignon
 2 spsk citron- eller limesaft
 1,50 dl sojafløde, mandelfløde eller anden fløde
 1,50 dl kogevand fra spidskålen + væde fra svampene
 2 tsk maizenamel
 1 portion ramsløg-, koriander eller basilikumpesto – eller færdigkøbt pesto

Vejledning

1

Skyl quinoaen og kog den i dobbelt mængde vand ca. 20 minutter. Hæld evt. overskydende vand væk.

2

Del spidskålen i hele blade. Skær det inderste stykke og stokken i fine strimler.

3

Damp de hele blade i kogende vand, til de er bløde, et par minutter. Afdryp dem. Gem kogevandet.

4

Skær løgene i tynde både og hak hvidløgene. Skær svampene i skiver.

5

Svits løg og hvidløg, til de er let gyldne. Tilsæt svampene og den strimlede spidskål. Svits endnu 3-4 minutter. Hæld citronsaften ved og drys med lidt salt og peber.

6

Bring fløde, kogevand og evt. væde fra svampene i kog og jævn sovsen med maizenamel rørt ud i lidt vand. Lad sovsen koge op og smag til med salt og peber.

7

Lav pestoen. I forårsmånederne er det fint at bruge ramsløg, på andre tider af året kan man vælge koriander- eller basilikumpesto. Eller brug en færdigkøbt pesto.

8

Læg retten sammen i et ovnfast fad: læg først et lag spidskålsblade, derefter et lag svampe, et lag pesto og lidt quinoa. Dryp med 1/3 af sovsen.

9

Læg endnu et lag og slut af med et lag kålblade og et lag sovs.

10

Drys det sidste quinoa øverst og sæt fadet i en 200 grader varm ovn.

11

Bag spidskålsretten til overfladen er gylden, ca. 30 minutter.

12

Drys med lidt frisk koriander, ramsløg eller anden krydderurt.

Spidskålsfad med svampe, pesto og sprød quinoa