Sprøde Quinoafrikadeller

Mængde4 personerForfatterKirsten SkaarupKategori

Du skal bruge

 100 g rød eller sort quinoa
 50 g skalotteløg
 4 fed hvidløg
 200 g squash
 50 g kikærte- eller sojamel
 2 spsk tamari (soja)
 frisk hakket chili eller en tørret krydderurt
 olie til stegning
 friske krydderurter

Sådan gør du

1

Sæt quinoaen i blød et kvarters tid, skyl den godt og afdryp den.

2

Kog quinoaen i godt og vel dobbelt mængde vand tilsat et drys salt ca. 20 minutter. Hold øje med at frøene ikke koger tør. Tilsæt i givet fald lidt mere vand. Afdryp frøene, hvis der er mere vand tilbage. Afkøl dem.

3

Hak de to slags løg. Riv squashen groft og rør de tre ting i quinoaen.

4

Tilsæt den valgte slags mel samt tamari. Smag godt til med salt og peber.

5

Tilsæt chili eller en krydderurt. Det kan være timian, organo eller lignende. Smag til igen og pres farsen godt sammen i skålen. Lad den stå et kvarters tid.

6

Hvis du har problemer med at få farsen til at hænge sammen, så tilsæt lidt væde (sojafløde eller vand) og/eller mel.

7

Form frikadeller med to skeer eller brug melede hænder. Denne portion giver ca. 12 frikadeller.

8

Sæt frikadellerne i godt varm olie på en pande og steg dem gyldne på begge sider. Giv friske krydderurter til.

Ugens opskrifter

Ingredienser

 100 g rød eller sort quinoa
 50 g skalotteløg
 4 fed hvidløg
 200 g squash
 50 g kikærte- eller sojamel
 2 spsk tamari (soja)
 frisk hakket chili eller en tørret krydderurt
 olie til stegning
 friske krydderurter

Vejledning

1

Sæt quinoaen i blød et kvarters tid, skyl den godt og afdryp den.

2

Kog quinoaen i godt og vel dobbelt mængde vand tilsat et drys salt ca. 20 minutter. Hold øje med at frøene ikke koger tør. Tilsæt i givet fald lidt mere vand. Afdryp frøene, hvis der er mere vand tilbage. Afkøl dem.

3

Hak de to slags løg. Riv squashen groft og rør de tre ting i quinoaen.

4

Tilsæt den valgte slags mel samt tamari. Smag godt til med salt og peber.

5

Tilsæt chili eller en krydderurt. Det kan være timian, organo eller lignende. Smag til igen og pres farsen godt sammen i skålen. Lad den stå et kvarters tid.

6

Hvis du har problemer med at få farsen til at hænge sammen, så tilsæt lidt væde (sojafløde eller vand) og/eller mel.

7

Form frikadeller med to skeer eller brug melede hænder. Denne portion giver ca. 12 frikadeller.

8

Sæt frikadellerne i godt varm olie på en pande og steg dem gyldne på begge sider. Giv friske krydderurter til.

Sprøde Quinoafrikadeller