Sprøde Quinoafrikadeller

Sæt quinoaen i blød et kvarters tid, skyl den godt og afdryp den.
Kog quinoaen i godt og vel dobbelt mængde vand tilsat et drys salt ca. 20 minutter. Hold øje med at frøene ikke koger tør. Tilsæt i givet fald lidt mere vand. Afdryp frøene, hvis der er mere vand tilbage. Afkøl dem.
Hak de to slags løg. Riv squashen groft og rør de tre ting i quinoaen.
Tilsæt den valgte slags mel samt tamari. Smag godt til med salt og peber.
Tilsæt chili eller en krydderurt. Det kan være timian, organo eller lignende. Smag til igen og pres farsen godt sammen i skålen. Lad den stå et kvarters tid.
Hvis du har problemer med at få farsen til at hænge sammen, så tilsæt lidt væde (sojafløde eller vand) og/eller mel.
Form frikadeller med to skeer eller brug melede hænder. Denne portion giver ca. 12 frikadeller.
Sæt frikadellerne i godt varm olie på en pande og steg dem gyldne på begge sider. Giv friske krydderurter til.
Ingredienser
Vejledning
Sæt quinoaen i blød et kvarters tid, skyl den godt og afdryp den.
Kog quinoaen i godt og vel dobbelt mængde vand tilsat et drys salt ca. 20 minutter. Hold øje med at frøene ikke koger tør. Tilsæt i givet fald lidt mere vand. Afdryp frøene, hvis der er mere vand tilbage. Afkøl dem.
Hak de to slags løg. Riv squashen groft og rør de tre ting i quinoaen.
Tilsæt den valgte slags mel samt tamari. Smag godt til med salt og peber.
Tilsæt chili eller en krydderurt. Det kan være timian, organo eller lignende. Smag til igen og pres farsen godt sammen i skålen. Lad den stå et kvarters tid.
Hvis du har problemer med at få farsen til at hænge sammen, så tilsæt lidt væde (sojafløde eller vand) og/eller mel.
Form frikadeller med to skeer eller brug melede hænder. Denne portion giver ca. 12 frikadeller.
Sæt frikadellerne i godt varm olie på en pande og steg dem gyldne på begge sider. Giv friske krydderurter til.