Svenske kartoffel-pandekager med stegte østershatte

Svenske kartoffelpandekager (eller raggmunkar, som de hedder på svensk) er på toplisten over min absolutte yndlings husmandskost. Kombinationen af kartoffelpandekagerne, de salte stegte østershatte og den søde og let bitre tyttebærsyltetøj smager himmelsk!

Mængde4 personerForfatterCamilla fra Vegetarisk HverdagKategori

Du skal bruge

 2 dl hvedemel
 4 dl mælk
 2 æg
 900 g kartofler
 2 tsk salt
 smør til at stege i
 En bakke østershatte
 tyttebærsyltetøj (lingonsylt)
 evt. persille

Sådan gør du

1

Sæt ovnen på 125 grader med en bageplade beklædt med bagepapir.

2

Pisk hvedemelet, 1 tsk salt, æggene og lidt af mælken sammen i en skål til der ikke er flere klumper. Bland resten af mælken i.

3

Skræl kartoflerne og riv dem groft direkte ned i dejen, så tager de ikke farve. Steg en lille prøve for at se om der skal mere salt i. Smag dejen til.

4

Steg kartoffelpandekagerne i smør ved middelvarme. Vend dem når de er gyldne og næsten gennemstegte. Når de er gyldne på begge sider holder du dem lune i ovnen. Hav evt et par pander i gang på samme tid.

5

Riv østershattene i passende stykker, giv dem salt og steg dem ved høj varme til de er godt brunede. Tilsæt en klat smør og server til pandekagerne med tyttebærsyltetøj.

Vil du have mere inspiration? Følg Camillas blog på vegetariskhverdag.dk, på instagram @vegetariskhverdag eller på Facebook

Ugens opskrifter

Ingredienser

 2 dl hvedemel
 4 dl mælk
 2 æg
 900 g kartofler
 2 tsk salt
 smør til at stege i
 En bakke østershatte
 tyttebærsyltetøj (lingonsylt)
 evt. persille

Vejledning

1

Sæt ovnen på 125 grader med en bageplade beklædt med bagepapir.

2

Pisk hvedemelet, 1 tsk salt, æggene og lidt af mælken sammen i en skål til der ikke er flere klumper. Bland resten af mælken i.

3

Skræl kartoflerne og riv dem groft direkte ned i dejen, så tager de ikke farve. Steg en lille prøve for at se om der skal mere salt i. Smag dejen til.

4

Steg kartoffelpandekagerne i smør ved middelvarme. Vend dem når de er gyldne og næsten gennemstegte. Når de er gyldne på begge sider holder du dem lune i ovnen. Hav evt et par pander i gang på samme tid.

5

Riv østershattene i passende stykker, giv dem salt og steg dem ved høj varme til de er godt brunede. Tilsæt en klat smør og server til pandekagerne med tyttebærsyltetøj.

Svenske kartoffel-pandekager med stegte østershatte