Tærte med nye kartofler og asparges

I denne uge handler det om at være kreativ og mindske madspild. Skift gerne ingredienser i opskrifterne ud og brug hvad du allerede har.

Mængde4 personerForfatterKirsten SkaarupKategori

Du skal bruge

Tærtebund
 100 g rugmel
 150 g hvedemel
 1 dl pesto (hjemmelavet eller købt)
 1 dl havre- eller anden fløde
 ½ dl vand
 salt
 olivenolie
Fyld
 400 g små nye kartofler
 300 g asparges, hvide og/eller grønne
 50 g valnødder
 1 dl havre- eller anden fløde
 4 spsk gærflager (kan udelades)
 50 g fuldkornsmajsmel eller anden fuldkornsmel
 1 dl vand
 salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

1

Lav først tærtebunden: bland de to slags mel og tilsæt pesto, fløde og 1 tsk salt.

2

Rør dejen sammen og tilsæt så meget vand at dejen kan æltes sammen. Lad dejen hvile en halv times tid.

3

Kog kartoflerne 3-4 minutter og lad dem stå i vandet endnu ca. 5 minutter. Afdryp kartoflerne og skær dem i skiver.

4

Skræl hvide asparges. Grønne skal kun skrælles nederst på stilkene.

5

Hak valnødderne fint og rør dem i fløden sammen med gærflager og majsmel. Tilsæt så meget vand at blandingen er som tyk pandekagedej. Smag godt til med salt og friskkværnet peber.

6

Rul dejen ud og læg den i en stor, smurt tærteform. Prik dejen med en gaffel og forbag tærtebunden i en 200 grader varm ovn 8-9 minutter.

7

Fordel valnødde-”cremen” på tærtebunden og læg kartoffelskiver og asparges skiftevis i et pænt mønster på tærten.

8

Pensl overfladen med olivenolie og bag tærten færdig endnu 20-25 minutter.

Ugens opskrifter

Ingredienser

Tærtebund
 100 g rugmel
 150 g hvedemel
 1 dl pesto (hjemmelavet eller købt)
 1 dl havre- eller anden fløde
 ½ dl vand
 salt
 olivenolie
Fyld
 400 g små nye kartofler
 300 g asparges, hvide og/eller grønne
 50 g valnødder
 1 dl havre- eller anden fløde
 4 spsk gærflager (kan udelades)
 50 g fuldkornsmajsmel eller anden fuldkornsmel
 1 dl vand
 salt og friskkværnet peber

Vejledning

1

Lav først tærtebunden: bland de to slags mel og tilsæt pesto, fløde og 1 tsk salt.

2

Rør dejen sammen og tilsæt så meget vand at dejen kan æltes sammen. Lad dejen hvile en halv times tid.

3

Kog kartoflerne 3-4 minutter og lad dem stå i vandet endnu ca. 5 minutter. Afdryp kartoflerne og skær dem i skiver.

4

Skræl hvide asparges. Grønne skal kun skrælles nederst på stilkene.

5

Hak valnødderne fint og rør dem i fløden sammen med gærflager og majsmel. Tilsæt så meget vand at blandingen er som tyk pandekagedej. Smag godt til med salt og friskkværnet peber.

6

Rul dejen ud og læg den i en stor, smurt tærteform. Prik dejen med en gaffel og forbag tærtebunden i en 200 grader varm ovn 8-9 minutter.

7

Fordel valnødde-”cremen” på tærtebunden og læg kartoffelskiver og asparges skiftevis i et pænt mønster på tærten.

8

Pensl overfladen med olivenolie og bag tærten færdig endnu 20-25 minutter.

Mandag: Tærte med nye kartofler og asparges